Vrei s fii detectiv particular?

n baza art. 7 din Legea nr. 329/2003 privind exercitarea profesiei de detectiv particular si Hotrrii Guvernului Romniei nr.1666/2004 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 329/2003, Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui, cu sediul n municipiul Vaslui str. Hagi Chiriac nr. 1, organizeaz examen pentru dobndirea calittii de detectiv particular. Tematica pregtirii de specialitate este afisat la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui. Dosarele se depun la Serviciul de Investigat ii Criminale, pn la data de 25.06.2013. Examenul de atestare se va sustine la sediul IPJ Vaslui, n ziua de 27.06.2013, orele 10,00. Relatii suplimentare se pot obtine la Serviciul de Investigat ii Criminale, telefon 0235/303.159. Conform art. 5 din Legea nr. 329/2003, poate dobndi calitatea de detectiv particular persoana care ndeplineste urmtoarele conditii: a) are cettenia romn sau cettenia unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene ori ale Spatiului Economic European; b) posed cel putin studii medii si este absolvent a unei scoli postliceale de detectivi sau a ndeplinit functia de politist ori lucrtor n cadrul unor institutii publice cu atributii n domeniul aprrii, ordinii publice sau sigurantei nationale ori este absolvent a unei institutii de nv- tmnt superior; c) este apt din punct de vedere medical; d) s nu fi fost condamnat pentru infractiuni svrsite cu intentie; e) nu desfsoar o activitate care implic exercitiul autorittii publice; f) a obtinut avizul inspectoratului de politie judetean sau al Directiei generale de politie a municipiului Bucuresti, dup caz; g) a promovat examenul de atestare a calittii de detectiv particular, ori detine un certificat de calificare n aceast profesie sau un atestat similar eliberat n unul dintre statele membre ale Uniunii Europene si ale Spatiului Economic European.

Acte necesare

Pentru sustinerea examenului de atestare a calittii de detectiv particular, cei interesati trebuie s depun la sediul IPJ Vaslui urmtoarele acte:
a) cerere;
b) curriculum vitae;
c) actul de stare civil, n copie legalizat;
d) actul de studii, n copie legalizat;
e) actul de absolvire a unui curs de specialitate, n copie legalizat;
f) certificate medicale si de testare psihologic, eliberate de o unitate sanitar specializat, respectiv de un laborator autorizat;
g) certificat de cazier judiciar;
h) declaratie din care s rezulte c ndeplines te conditia prevzut la lit. e);
i) dovada achitrii tarifului pentru sustinerea examenului de atestare a cunostintelor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.