Gaz Est, compania de 10!

1
80

tighiciDe la înfiintare, în anul 2003, si pânã în prezent, SC Gaz Est Sa Vaslui a reusit performanta rarã de a deveni operator de calibru national. În prezent, societatea vasluianã se claseazã pe locul cinci în topul celor 35 companii de profil din România, iar perspectivele de dezvoltare sunt din cele mai bune. Gaz Est furnizeazã gaze naturale în 12 localitãti din mediul rural si în trei municipii si orase, având peste 32.000 de abonati. În doar un deceniu de existentã, compania a investit în dezvoltarea retelelor de distributie 260 de miliarde lei vechi, din care 130 de miliarde de lei numai în municipiul Vaslui.

În data de 1 iunie 2003, SC Gaz Est SA Vaslui a primit licienta de furnizare a gazelor naturale la nivelul municipiului Vaslui. La debutul pe piatã, societatea avea un numãr de 5.600 de abonati, numãrându- si clientii în doar câteva cartiere de blocuri de locuinte din municipiul resedintã de judet. Adrian Tighici, directorul general al SC Gaz Est SA Vaslui, a intratã în “carnea” înfiintãrii companiei: totul a început în anul 2002, când, la initiativa autoritãtilor centrale, s-a întocmit un proiect de anvergurã de regionalizare a distributiei de gaze. Era vorva, la vremea respectivã, despre regionalizarea celor douã mari societãti nationale, DistriGaz Nord si Sud, ambele cu capital integral de stat, care furnizau gaze naturale în România. Scopul proiectului a fost înfiintarea unor companii regionale mixte cu capital de stat si privat de distributie a gazelor naturale. “În acea perioadã, erau presiuni din partea populatiei pentru a înfiinta distributie de gaze în localitãtile unde nu era. Scopul proiectului de la nivel central a fost de a înfiinta companii regionale cu capital privat românesc, pentru a rezolva aceastã situatie, si asa s-a înfiintat SC Gaz Est SA Vaslui. Autoritãtile locale au aderat la acest proiect si, în anul 2003, la data de 1 iunie, s-a primit licienta de furnizare a gazelor naturale. Compania s-a angajat ca, în termen de trei ani, sã finalizeze extinderea retelei de gaz la nivelul municipiului Vaslui din surse proprii. Investitia a fost finalizatã în doi ani, ajungându-se la 15.000 de abonati”, a spus Adrian Tighici.

Gaz Est, operator national

Dupã intrarea pe piata operatorilor de gaze naturale, SC Gaz Est SA Vaslui si-a continuat procesul de dezvoltare. Astfel, în anul 2004, Ministerul Economiei a cesionat cãtre societate prestarea serviciilor de furnizare a gazelor naturale în municipiul Husi si comuna Munteni de Jos. La sfârsitul anului 2004, reteaua de alimentare cu gaze a fost pusã în functiune în cele douã localitãti, iar primii abonati beneficiau de aceste facilitãti. “Realizãrile companiei noastre au fost recunoscute de cãtre Camera de Comert si Industrie a României. În anul 2004, ne-am clasat pe locul patru în rândul operatorilor de gaze la nivel national. În 2005, am ocupat locul trei. De asemenea, Autoritatea Nationalã de Energie ne-a cotat ca fiind a cincia companie din cele 35 de companii din tarã. De altfel, în ultimii sase ani, cotatia acordatã nouã ne-a clasat constant pe locurile patru – cinci. Acest clasament ne-a confirmat, în 2007, ca operator national, ceea ce înseamnã un numãr mare de abonati si ditribuire de gaze pe tot teritoriul României”, a precizat Tighici.

Investitii de 260 miliarde lei vechi

La bilantul de 10 ani, portofoliul investitional al SC Gaz Est SA Vaslui este unul de exceptie. În prezent, societatea distribuie gaze naturale în 12 localitãti din mediul rural si în trei orase. În total, societatea vasluianã a investit, din surse proprii, nu mai putin de 260 de miliarde de lei vechi: în municipiul Vaslui 130 miliarde lei vechi, în Husi, 110 miliarde lei vechi, în Munteni de Jos, 17 miliarde lei vechi. Astfel, Gaz Est Vaslui a ajuns sã administreze peste 210 kilometri de retele de distributie, având peste 32.000 de abonati. “Toate aceste realizãri nu se puteau face dacã nu era vointa actionarilor. Le multumesc actionarilor de stat si privati cã au fost de acord cu strategia de dezvoltare a firmei. Noi am reinvestit în totalitate profitul, pentru dezvoltarea retelelor de gaze si distributie. De asemenea, le multumesc promotorilor de la nivel national, precum si promotorilor din plan local, Victor Cristea, fostul primar al municipiului Vaslui, consilierilor locali, fostului prefect Ioan Tibulcã, care a fost în favoarea înfiintãrii acestei companii. Vreau sã multumesc si bãncilor care au fost alãturi de noi, pentru cã investitiile realizate nu se puteau implementa fãrã creditele bancare. Multumesc si Consiliului Judetean, care si-a adus aportul pentru finantarea investitiei din orasul Negresti si pentru alte localitãti rurale. Le multumesc membrilor Consiliului de Administratie, colegilor, echipei manageriale si, nu în ultimul rând, le multumesc abonatilor care au avut încredere în serviciile noastre. Avem o preocupare permanentã pentru a oferi servicii de calitate, la preturi competitive si în deplinã sigurantã”, a încheiat Adrian Tighici.

1 COMENTARIU

  1. nica este adeverat de ce spune , gaz est si , nu ari de loc nici angajat profesionist …… merge nainte cu instalati vechi de lui ceaucescu …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.