Bãcaniul rãmâne anti-sist

7
265

Toti cei 11 consilieri locali din Bãcani, care, acum câteva luni, au emis o hotãrâre de consiliu local referitoare la interzicerea fracturãrii hidraulice pe teritoriul comunei lor, nu au dat curs unei adrese a Prefecturii Vaslui, prin care erau anuntati cã decizia lor este ilegalã, si si-au mentinut pozitia.

Sedinta Consiliului Local Bãcani, în care consilierii au fost “rugati” de Prefecturã sã “reanalizeze si sã revoce hotãrârea referitoare la interzicerea forajelor pentru gaze din sist pe teritoriul comunei”, a avut loc ieri dimineatã, la primele ore. Mai exact, cei 11 membri ai autoritãtii deliberative din Bãcani s-au prezentat la Primãrie la ora 08.00. Punctul de pe ordinea de zi a sedintei ordinare care a fost initiat ca urmare a adresei Prefecturii a ocupat pozitia a doua. Prin urmare, cu “mintea limpede”, consilierii au declarat cã se mentin fermi pe pozitie si cã îsi mentin decizia luatã pe data de 28 iunie 2012, când au interzis “explorarea, dezvoltarea si exploatarea gazelor din sist prin metode neconventionale pe teritoriul comunei”. Cu unaminitate de voturi, proiectul de retragere a Hotãrârii nr. 8/28.06.2012 a fost respins. Primarul comunei Bãcani, Constantin Matei, ne-a declarat cã decizia le-a apartinut în totalitate consilierilor, care de altfel s-au arãtat decisi sã nu facã niciun pas înapoi încã de la data emiterii hotãrârii. “A fost alegerea membrilor autoritãtii deliberative, respectiv a consilierilor locali ai comunei Bãcani. Eu am initiat proiectul în conformitate cu atributiile mele, însã ei au decis. Faptul cã s-a votat în unaminitate pentru respingerea lui demonstreazã cã alesii au respectat vointa oamenilor din comunã, care s-au pozitionat încã de la început împotriva exploatãrii gazelor din sist prin metode poluante”, ne-a declarat primarul comunei Bãcani. În judet, mai sunt în prezent alte 14 consilii locale care au emis, în cursul anului trecut dar si în acest an, hotãrâri similare. Prin urmare, si celelalte consilii au primit adrese similare din partea Prefecturii. În cele mai multe cazuri, sedintele ordinare lunare au avut loc, fie ieri dupã închiderea editiei, fie vor avea loc în cursul zilei de astãzi. Vom reveni cu informatii despre cum a decurs votul si în celelalte comune.

7 COMENTARII

  1.  MACAR ACEST LUCRU L-ATI GANDIT BINE, CA ALTELE LE FACETI DE OAIE…CRED CA NU VA BATUT NIMENI CA SA VA BAGE MINTILE IN CAP…AVETI GRIJA…

  2. Bravo celor de la BACANI si de la alte primarii care tin cond de parerile alegatorilor . Sa fim uniti ! Doar asa conducatorii nostri vor intelege ca tara nu e a lor si nu ne pot vinde ca la taraba. VIATA are prioritate iar APA ESTE VIATA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.