Protest anti-fracturare hidraulicã, la usa primarului

65
513

protest anti-chevron barladAproape douã sute de persoane au protestat, ieri, la locuinta primarului municipiului Bârlad, Constantin Constantinescu, pe care l-au acuzat cã reprezintã mai mult interesele politice decât cele ale localnicilor. Nemultumitii au reactionat în acest fel ca rãspuns la decizia edilului sef de a nu autoriza un miting de protest pentru a marca data de 4 aprilie drept “Ziua nationalã de luptã anti-frackink”

În zeci de localitãti din tarã ONG-uri si sute de militanti pentru protectia mediului au organizat, ieri, actiuni de protest pentru a-si exprima dezacordul în privinta explorãrii/exploatãrii hidrocarburilor prin metode neconventionale. Bârlad, considerat la nivel national “polul luptei împotriva gazelor din sist” nu a fãcut exceptie, chiar dacã, de aceastã datã, Grupul de Initiativã al Societãtii Civile (GISC) din Bârlad s-a limitat la a convoca populatia la o slujbã religioasã. Ceea ce se anunta o simplã marcare a zilei de 4 aprilie a degenerat la finalul precesiunii religioase, când aproape 300 de participanti au plecat, în mars, linistiti spre Primãria Bârlad. Zeci de minute oamenii au scandat lozinci împotriva investitorului american Chevron (care intentioneazã sã înceapã explorarea gazelor din sist în judet în cursul acestui an) si si-au declarat dezacordul fatã de decizia autoritãtilor locale de a nu le aproba un miting de protest. La un moment dat, discutiile între jandarmi si protestatari s-au animat si mare parte din acestia au plecat din fata primãriei spre nordul orasului. Pe parcursul marsului, care a avut loc pe trotuare de aceastã datã, protestatarii au reclamat neimplicarea autoritãtilor într-o problema sensibilã pentru opinia publicã si aservirea conducerii orasului intereselor de partid.

Iesi afara…

Ajuns în zona “Crolux”, grupul s-a îndreptat brusc pe strada Mihail Kogãlniceanu, pentru a intra ulterior pe strada Gheorghe Rosca Codreanu. Pânã si fortele de ordine, care la un moment dat erau mai numeroase decât protestatarii, au rãmas suprinse când manifestantii s-au oprit în fata locuintei primarului Constantin Constantinescu. Aici, oamenii au scandat minute în sir, de pe trotuare, atât împotriva fracturãrii hidraulice, cât mai ales împotriva edilului sef, cãruia i-au adresat cunoscutul mesaj “prezidential” “Iesi afarã, javrã ordinarã!”. “Cu cine sã vorbim, domnule, dacã el care era anul trecut alãturi de noi acum nu ne lasã sã ne manifestãm liber, conform drepturilor noastre? Dumneavoastrã pe cine apãrati? Pe ei sau pe noi de ei? Nu vedeti ce vor sã ne facã?”, a strigat o protestatarã de vârstã respectabilã la seful Jandarmeriei Vaslui, Paul Smântânã. Grupul a plecat apoi pe acelasi traseu, a iesit pe Bulevardul Republicii si s-a îndreptat spre zona Grãdinã, unde a continuat sã scandeze si sã îsi manifeste dezacordul în privinta intentiilor guvernãrii actuale de a permite Chevron sã extragã gaze din sist din solul judetului.

65 COMENTARII

 1. BINE ATI VENIT CHEVRON !!!!
  Pt. D-l MOARTE :Am mai spus;daca stiti si alte metode luminati-ma si pe mine.
  Inteleg din postarea D-vs ca,de fapt ,sunt mai multe metode de extractie a acestor gaze si ca cei de la CHEVRON o folosec pe cea mai rea dintre acestea, numai ca sa ne faca noua rau.Au ei ceva cu noi,nu prea intelg ce,dar nu conteaza.Daca a spus popa Laiu si GISC ca nu e bine ce vrea sa faca CHEVRON,voi populimea,va manifestati precum oile.

 2. Pentru babalaul de mai sus.Daca va trebuie “vot” puneti mana de la mana si platiti voi cu popa <Laiu ,generalul si notarita cheltuielile
  De ce sa se plateasca din banii mei actiunile unor turbati?
  Voua va trebuie mitingeala si votari, discoteci pe la biserica popii.Chiar ar fi bun ca DJ popa Laiu

 3. PT. DUSAN DACA STUDIUL E FACUT CUM TREBUIE SI POPULATIA ESTE INFORMATA CORECT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NU VAD CARE E PROBLEMA DE CE SA NU IESIM LA VOT?????? AI CUMVA O TEAMA PT. REZULTATE???? DE CE NU ARATI UN STUDIU DE IMPACT ALES DE TINE DE ORINDE VREI TU (PE UNDE CHEVRON A AVUT EXPLOATATII ASEMANATOARE) SI MAI VB DUPA .K???DE CE NU SUNT TRANSPARENTI SI ASCUND ANUMITE ASPECTE IN LEGATURA CU ACESTE METODE DE EXTRAGERERE A GAZELOR DE SIST ???? CREZI CA NOI BARLADENII SUNTEM INPOTRIVA EXTRAGERII GAZELOR DE SIST ??????NUUUUU. NOI PROTESTAM PT. MODUL CUM SE EXTRAG ACESTE GAZE !!!! ASTA E PROBLEMA ADEVARATA. !!!!!!!!

 4. hohoho cata dreptate au baietzii de mai sus,sunteti niste curve voi astia care ati iesit in strada pt ca acum cateva luni erati in stare sa le sugeti pola tuturor din USL,va spun ca daca la Barlad la primarie candida vacarul de la Tutova ala iesea primar,si acu ce faceti intoarceti armele????purtati-va crucea cu responsabilitate domnilor ca ati facut-o exct cu mana voastra dreapta sau stanga acum cateva luni cand ati votat ca niste oi turbate…..aveti exact ce meritati si sa ma ierte Dumnezeu dar imi pare bn pt voi….

 5. @un roman satul………….”””””cata dreptate ai! daca Titi le baga circul in fata casei si le dadea sarmale darmau biserica popii Laiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.