Bãtuta de la Albesti

0
216

La sesizarea autoritãtilor locale, trei copii minori au fost scosi, ieri, dintr-o familie din satul Gura- Albesti, comuna Albesti, dupã ce în urmã cu câteva zile, au fost bãtuti crunt de tatãl lor. Copiii au fost dusi la Spitalul Judetean de Urgentã împreunã cu mama lor, care, la rândul ei, a fost agresatã de sotul violent. Florin Trâncu a fost retinut de politie. Pentru rele tratamente aplicate minorilor, el riscã între 3 si 15 ani de închisoare.

Ieri, la apelul unic de urgentã 112, asistentul social din comuna Albesti a solicitat o ambulantã pentru trei copii care fuseserã bãtuti crunt de tatãl lor. „La Primãrie a sunat învãtãtoarea copiilor. Ne-am deplasat sã vedem care este situatia si am fost îngroziti sã vedem cu câtã bestialitate au fost bãtuti acesti copii. Am anuntat si Protectia Copilului, dar mai întâi am solicitat o ambulantã, pentru ca minorii sã primeascã îngrijirile medicale de care aveau nevoie“, a spus Monica Amancei, primarul comunei Albesti.

O… «simpla greseala»

Oamenii legii i-au gãsit acasã pe cei trei copii – douã fetite de 5 si 9 ani si un bãietel de 7 ani -, dar singuri si destul de speriati. Copiii au fost preluati de echipajul de pe Ambulantã. Între timp, acasã a ajuns si tatãl copiilor, Florin Trâncu, care mai întâi a negat cã si-ar fi lovit copiii. Pus în fata evidentelor, a recunoscut, afirmând însã cã a fost „o simplã gresealã“. O „gresealã“ pentru care politistii l-au retinut si au deschis o anchetã, la finalizarea cãreia, dacã se va confirma cã bãrbatul se face vinovat de rele tratamente aplicate minorilor, riscã între 3 si 15 ani de închisoare. Mama copiilor, aflatã la muncã într-un sat vecin, a fost si ea urcatã într-o masinã si adusã la spital, deoarece primise acelasi „tratament“ ca si copiii.

Batai cu repetitie

La sosirea autoritãtilor în localitate, oamenii s-au adunat pentru a-si arãta indignarea fatã de cele întâmplate. „Nu este prima oarã când individul ãsta îsi bate nevasta si copiii, dar niciodatã nu i-a bãtut atât de tare. Am înteles cã ea are capul spart. Când am vãzut-o pe fetita mai mare, care este în clasã cu fica mea, m-am îngrozit: are fata tumefiatã si e de nerecunoscut“, ne-a spus Lãcrãmioara P., o femeie din sat. Localnicii spun cã bãrbatul este consumator de alcool, este extrem de violent si îsi terorizeazã de ani de zile sotia si copiii. Femeia, amenintatã deseori cu moartea, nu a avut niciodatã curajul sã sesizeze autoritãtile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.