Basarabia e România, si la Colegiul «Codreanu» din Bârlad

3
370

La sfârsitul sãptãmânii trecute, membri ai Platformei Civice “Actiunea 2012 – Filiala Bârlad” au desfãsurat o sesiune de informare a elevilor Colegiului National “Gh. Rosca Codreanu” din localitate sub egida “Orã de istorie pentru Basarabia”. Participantilor li s-a predat, prin urmare, o adevãratã lectie de istorie, explicându-li-se totodatã cã peste 70% din populatia Basarabiei sustine în acest moment revenirea la granitele de dinaintea celui de-Al Doilea Rãzboi Mondial. “Într-un demers normal, care mai devreme sau mai târziu va avea loc, eveniment de care noi suntem constienti, trebuie sã le explicãm elevilor nostri conditiile politice dure în care Basarabia a fost ruptã din teritoriul României, în ciuda vointei românilor de peste Prut. Totodatã, participantilor li s-au prezentat si celelalte actiuni pe care “Actiunea 2012″ le-a organizat pânã acum, în orase precum Chisinãu, Cahul sau Bãlti, cu scopul de a milita în continuare pentru reîntregirea teritoriului tãrii noastre”, a declarat Paul Munteanu, unul din organizatori.

3 COMENTARII

  1. FRATILOR, suntem fericiti sa va auzim glasuind inca ROMANESTE, dupa constrangerile la care ati fost supusi in cei peste 45 de ani de …Comunism Barbar! { Nu uitati-exista si Civilizatie Comunista!!! si cu mult superioara Capitalismului Barbar!} Marea Unire se va implini pornind de la vrerea noastra , a acelora de jos = ce -am devenit din PROSTI, dar ..Multi , in …MULTI SI TEMEINIC REDESTEPTATI – buni cunoscatori a locurilor sfinte din care ne-am ridicat- afland cine suntem – prin Lume umblati!!!
    NIMENI nu ne va mai opri sa ocupam locul ce-l meritam in PROGRESUL CIVILIZATIEI PAMANTENE. Si la aceasta concluzie nu a ajuns Mos Gheorghe- cel ce v-o spune azi pe-acest patratel al prezentului monitor…..ci vajnicii nostri concurenti de peste mari si tari, care nu ne mai pot opri <> LA CEI APROAPE 75 DE ANI, SUNT INCA OPTIMIST SI cred CU PUTERE CA NE VOM DOBANDI unirea- CA NEAM SI CA TARA! Respectos, va rog, rasfoiti “constantinsimion.blogspot.com” si raspanditi-l tuturor romanilor de pretutindeni… Foarte curand –ma voi apuca sa va scriu tot ce inima-mi dicteaza din strafunduri prumblate printre neamurile toate- de aici si de departe, fiindca nu-s cu multa carte , dar simtirea ma omoara Si-as dori s-o scot afara ,Fiindca ceea ce eu simt II de la Dumnezeu pornit

  2. …. peste 70% din populatia Basarabiei sustine în acest moment revenirea la granitele de dinaintea celui de-Al Doilea Rãzboi Mondial”. 
    De unde rezulta acest procent, pentru ca nu am stire sa se fi facut  vre/un referendum pe tema unirii in Republica Moldova si Ucraina, regiunea Odessa, in care se afla inclus astazi sudul Basarabiei. Inteleg entuziasmul unionist al celor de la Actiunea 2012 in promovarea istoriei nationale dar, realist, nu dau credit acestor informatii. In 1990/ 1991 unirea s/ar fi putut face, astazi … Daca cineva se iluzioneaza sa creada ca Rusia si unealta ei din Republica Moldova, Partidul Comunistilor, vor sta cu mainile in san se iluzioneaza. Iar baietii astia, entuziasti  peste masura au luat bataie la Balti. Daca procentul de 70% era corect ar fi fost primiti cu flori si aplauze nu cu oua, rosii, injuraturi si bate pe spinare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.