«Nu lãsa violenta sã te transforme într-un infractor!»

2
511

Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, cu Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui si cu organele administratiei publice locale, au desfãsurat sãptãmâna trecutã campania de prevenire «Nu lãsa violenta sã te transforme într-un infractor!».

Jandarmii vasluieni au desfãsurat activitãti de prevenire, atât în mediul urban cât si rural, la care au participat peste 900 de elevi, fiind distribuite aproximativ 1.000 de pliante si afise. În cadrul actiunilor, la care au fost angrenate în jur de 50 de cadre didactice, au fost distribuite materiale informative, pliante, afise, au fost vizionate filme si au fost prezentate teme pentru prevenirea delicventei juvenile si a absenteismului scolar si pentru cunoasterea faptelor care constituie contraventii si infrac- tiuni. Activitãtile de prevenire din cadrul campaniei, s-au desfãsurat la unitãtile de învãtã mânt din Bãcesti, Dumesti, Vãleni, Codã- esti, Ivãnesti, Gârceni, Zorleni, în municipiul Vaslui la scolile nr.1, nr.8, nr.9, respectiv liceele „Emil Racovitã“, „Stefan Procopiu“, „Ion Mincu“, în municipiul Bârlad, la scoala generalã „Teodor Parfene“, colegiile „Marcel Guguianu“ si „ Alexandru Ioan Cuza“, în municipiul Husi, la scoala generalã nr.3, respectiv Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir“. Jandarmii au fost prezenti si la Centrele de primiri în regim de urgentã a minorului neglijat, abuzat, exploatat, din municipiile Vaslui si Bârlad, Centrul de primire si tranzit pentru victime ale traficului de fiinte umane din municipiul Bârlad. „Campania «Nu lãsa violenta sã te transforme într-un infractor!» si-a atins scopul propus, jandarmii vasluieni dorind permanentizarea acestei activitãti, în fiecare an urmând ca în aceastã perioadã sã se desfãsoare, la nivelul institutiei, «Sãptãmâna Prevenirii»“, a spus Lucian Modoranu, purtãtorul de cuvânt al IJJ Vaslui.

2 COMENTARII

  1. Gata, nu vor mai fi oameni violenti si nici infractori! Ce bine! Romanica va fi in curand spalata cu clor. Respir cu usurinta! Aceste actiuni sunt inutile. Copiii se bat inca de la gradinita si nici in liceu nu se satura de bataie, sau mardeala cum am auzit acum 5 minute pe langa liceul PEDAGOGIC. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.