Liceul Pedagogic «Al. Vlahutã» Bârlad împlineste 142 de ani

4
203

Pe 29 noiembrie, Liceul Pedagogic “Alexandru Vlahutã” Bârlad, una dintre cele mai vechi scoli de profil din tarã, sãrbãtoreste 142 de ani de la înfiintare. Pentru a marca asa cum se cuvine evenimentul, pe parcursul întregii sãptãmâni au fost organizate manifestãri aniversare.

Dacã ziua de luni a fost dedicatã deschiderii festive a Zilelor Liceului “Alexandru Vlahutã”, dar si activitãtilor sportive demonstrative, medalionului “Alexandru Vlahutã”, realizat în memoria patronului spiritual, si scenetei “Scufita rosie modernã”, cea de ieri a fost dedicatã în special proiectelor educationale si referatelor. Au fost însã si momente de destindere pentru elevi, în cadrul unor întreceri sportive sau a unui concurs intitulat “Ioan Popescu, fondatorului Liceului Pedagogic “Alexandru Vlahutã””. Astãzi, începând cu ora 11.00, vor avea loc activitãtile “Who’s curious about PO-MO?” si “Magia copilãriei”, coordonatã de profesor Cristina Nistor, respectiv consilier educativ Luciana Selcovoiu. O orã mai târziu, sub coordonarea profesorului Mihaela Stoian, elevii se vor distra participând la un concurs “face painting”, în cadrul cãruia îsi vor putea picta chipurile. La ora 13.00 vor trebui sã arate cât de bine sunt pregãtiti la diverse materii studiate, în cadrul concursului interdisciplinar “Cine stie câstigã”, pregãtit de profesorii Irina Buzamãt, Tatiana Bradu si Mirela Proca. Manifestãrile de astãzi se vor încheia cu spectacolul aniversar “Gala talentelor”, gãzduit de Casa de Culturã “George Tutoveanu”, începând cu ora 17.00. La organizarea acestuia si-au adus contributia directorii prim si adjunct Gabriela Pasca, respectiv Daniela Marinescu, dar si profesorii Cora Condrea si Mihaela Oprea. Joi, adicã în ziua împlinirii celor 142 de ani de existentã, profesorul Irina Nituc va organiza un concurs de karaoke (ora 12.00) si profesorul Elena Danu va pregãti dezbaterea “Discriminarea etnicã are efecte negative asupra societãtii” (ora 15.00). Liceul Pedagogic “Alexandru Vlahutã” Bârlad a fost inaugurat pe 29 noiembrie 1870, dupã Scolile Normale din Iasi (1855), Bucuresti (1867), Ploiesti (1868) si Focsani (1870). În existenta sa, Scoala Normalã din Bârlad a purtat douã nume: “Principele Ferdinand” si “Alexandru Vlahutã”, ultimul fiind conferit, prin decret al Consiliului de Stat, în 1970, cu ocazia sãrbãtoririi centenarului. Din 1944 si pânã în 1958 a functionat în incinta mai multor scoli din oras, iar de pe 7 decembrie 1958 si pânã în august 2001 a functionat în acelasi local împreunã cu Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”. Din 15 septembrie 2001, Liceul Pedagogic “Alexandru Vlahutã” îsi desfãsoarã activitatea în localul construit special în acest scop.

4 COMENTARII

  1. Pacat c-a ajuns acest liceu aproape pe ultimul loc in ierarhia asa-ziselor elite din Barlad. Eu sunt absolvent al acestui liceu si ma doare inima cand aud astfel de intamplari care, din pacate, unele sunt chiar adevarate. Credeam ca directoarele acestui vechi liceu care, in trecut, era “Scoala Normala” vor invita si fosti elevi, dar se pare ca nu stiu ce inseamna sa aduci oameni de valoare pe care poti sa-i dai exemplu elevilor si viitorilor elevi.

  2. cea mai proasta directoare din cate a avut vrrodsata liceul pedagogic.nesimtita, trufasa, mandra, pupincurista si proasta. ia bani cu nemiluita de la copii ca sa treaca bacul si rezultate nu are deloc. rusine! asa ajung prostii, cu functie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.