vineri, 26 octombrie 2012

Inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, în vizitã în Danemarca

vineri, octombrie 26, 2012, 3:00
Stire din categoria Actualitate Comentarii: 4 Comentarii pana acum.


O delegatie din cadrul proiectului Salvati Copiii de Abandon si Neintegrare (SCAN), din care a fãcut parte si un inspector scolar vasluian, a efectuat o vizitã de studiu în Danemarca. Este vorba despre profesorul Doru Balan, inspector scolar general adjunct. Acesta s-a alãturat celorlalti 16 reprezentant i ai inspectoratelor scolare ale judetelor Iasi, Botosani, Maramures, Brãila si Mures, precum si ai Universitãtii „Alexandru Ioan Cuza“ Iasi. Vizita face parte dintr-o serie de schimburi de experientã între partenerii români si danezi implicati în proiect si a vizat elaborarea unui studiu privind prevenirea si combaterea abandonului scolar. Cei 17 membri ai colectivului de management al proiectului SCAN au vizitat Danemarca în perioada 8 – 12 octombrie. Scopul deplasãrii a fost acela de a face schimb de practici pentru prevenirea abandonului scolar si de a finaliza studiul comparativ pe aceastã temã între România si tara gazdã. Sub îndrumarea colegilor de la VIA University College, partenerul transnational, specialistii SCAN au vizitat mai multe institutii de învãtãmânt si formare unde au putut observa îndeaproape particularitãtile sistemului educational danez. În acest sens, au avut loc întâlniri la Nørre Nissum VIA si Fenskær Efterskole, unde s-au sus- tinut prezentãri si s-au desfãsurat dezbateri pe tema abandonului scolar în scolile publice din Danemarca. Proiectul Salvati Copiii de Abandon si Neintegrare se desfãsoarã în intervalul 1 august 2010 – 31 iulie 2013 si deruleazã activitãti de formare, evaluare si, în special, de identificare si sustinere a elevilor cu risc de abandon scolar. „Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si se înscrie în Axa prioritarã 2 «Corelarea învãtãrii pe tot parcursul vietii cu piata muncii», Domeniul major de interventie 2.2 «Prevenirea si corectarea pãrãsirii timpurii a scolii». Programele de interventie, consiliere, orientare profesionalã, sprijinul financiar pentru elevii aflati în risc de abandon, ofertele de formare continuã pentru elevi, pãrinti, cadre didactice si alte categorii de specialisti îsi propun sã determine dezvoltarea capitalului uman, prin corelarea învãtãrii pe tot parcursul vietii cu nevoile pietei muncii“, ne-a declarat Alexandru Grigoras, responsabil comunicare SCAN din cadrul Universitãtii „Alexandru Ioan Cuza“ Iasi.

Articol scris de:4 Comentarii to “Inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, în vizitã în Danemarca”

 1. Cros postat vineri, 26 octombrie, 2012, 11:50

  acest inspector s-a dus bou si s-a intors vaca, deoarece nu stie sa converseze intr-o limba de circulatie internationala………….e un pic cam corigent la acest capitol……..

 2. nelu postat luni, 29 octombrie, 2012, 10:03

  asa se plmba inspectorii pe banii statului fara nici un beneficiu pentru scoli

 3. mama postat luni, 29 octombrie, 2012, 15:02

  asta e mare prostalan ! Ce stie sa faca ? Sa distruga scoli si acum colac peste pupaza va „IMBOLNAVI DE CANCER „si ISJ Vaslui . Alungati holera !!!!!!1Sa se duca de unde a venit . Este mare cretin „cap de para „asta.

 4. valentin postat sâmbătă, 24 noiembrie, 2012, 14:59

  un frustrat ca si sotia lui .Habar nu au ce fac ! Debili mintali.Instabili emotional care cersesc atentie.

Posteaza un comentariu