Sudul judetului, paralizat

3
189

De câteva zile, cea mai scurtã rutã spre Galati nu mai poate fi folositã. DN 24D, pe distanta Bârlad – Bãlãbãnesti – Cuca – Vârlezi – Galati a fost declarat închis încã de vineri, 4 februarie. Cantitatea impresionantã de zãpadã cãzutã a închis si alte drumuri judetene. Pe drumurile comunale, situatia este dramaticã si nu se poate circula decât cu sania trasã de cai. Pe DE 581 se circulã, în continuare, greu si în conditii de iarnã.

În zona Bârladului, cele mai mari probleme au fost pe Drumul Judetean 243 B, pe distanta Bârlad – Ciocani – Coroiesti – Mireni. Practic, aceastã arterã a fost declaratã impracticabilã încã de la ivirea zorilor zilei de sâmbãtã, 4 februarie. Cu toate eforturile drumarilor, ieri, drumul nu a putut fi redat traficului rutier decât pânã în comuna Ciocani. S-a muncit greu si aproape fãrã întrerupere si pe alte drumuri, probleme mai fiind semnalate si pe distantele Bârlad – Puiesti – Dragomiresti, Bârlad – Alexandru Vlahutã, Bârlad – Grãjdeni – Grivita, Bârlad – Ivesti si Bârlad – Viisoara. Pe multe dintre aceste drumuri, vântul care a suflat cu putere în câmp deschis a format suluri de zãpadã cu grosimi de pânã la un metru. Angajatii SC Lucrãri Drumuri si Poduri Bârlad si-au scos utilajele pe traseele pe care le au în grijã încã de acum douã zile. Asa cum s-a întâmplat de fiecare datã, grave probleme în trafic s-au constatat pe distantele Bârlad – Grivita, Bârlad – Ciocani – Coroiesti, Bârlad – Pogana – Gherghesti – Chestrosu, Bârlad – Puiesti, Bârlad – Bogdãnita, Bârlad – Crivesti – Pochidia, Bârlad – Floresti, Bârlad – Mânzati, Bârlad – Murgeni – Fãlciu si Bârlad – Perieni. Pe toate aceste rute cursele regulate de cãlãtori care pleacã zilnic din Autogara Bârlad fie au fost suspendate pe perioade nelimitate de timp, fie au înregistrat întârzieri considerabile. Cele mai mari probleme au fost însã pe rutele Bârlad – Bogdãnita, Bârlad – Crivesti – Pochidia, Bârlad – Floresti, Bârlad – Mânzati si Bârlad – Perieni, de unde abia au reusit sã se întoarcã cursele plecate. Ieri, la închiderea editiei, activitatea Autogãrii Bârlad era aproape paralizatã. Doar cãteva masini au mai iesit din parcare, iar câteva curse ce încã nu ajunseserã în Bârlad erau asteptate cu „înfrigurare“ la destinatie. Pentru astãzi, Autogara a anuntat cã activitatea ar putea fi în continuare întreruptã.

3 COMENTARII

  1. pe DN24D…. barlad-galati… de vineri dimineata pana azi, nu atrecut NICI MACAR 1 PLUG!!!
    astazi…. o vaga incercare… cum am ajuns noi, navetistii la munca???
    a fost mult mai simplu sa se pouna 2 pancadre cu “DRUM INZAPEZIT”!!!! SI MULT MAI IEFTIN…. ieftin… ptr cine????

  2. Mai nenea Arnautu, de unde stii tu ca nu s-a circulat sambata pe ruta Barlad-Ciocani-Coroiesti? Ai fost acolo, sau ai prleuat si tu stirile din alta parte. Cei de la drumurile judetene habar n-au de realitate.Sambata dimineata drumul 243 B era complet circulabil, prin bunavointa unui om cu inima mare care a muncit toata noaptea din banii proprii la deszapezirea drumului. Spun asta pentru ca sambata am fost la Movileni la o inmormantare si drumul era curatat inclusiv accesul la biserica si cimitir.S-a circulat toata ziua, ar fi trebuit sa stiti si voi…..

  3. Stati acasa cu totii, Romania este a FMI-ului si a PDL-ului, n-ati fost in stare sa asfaltati drumuri , cat despre dezapezire nici vorba……..Astept ca mai toti cetatenii inundatiile…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.