Fosta primarita a Husului, moarta în conditii suspecte

3
359

Aneta Slivneanu, care înainte de ’89 a ocupat functia de prim-vicepresedinte al Comitetului executiv al Consiliului popular judetean Brãila si, mai târziu, functia de primar al orasului Husi, a fost gãsitã moartã în apartamentul sãu din Bârlad, în care locuia de mai multi ani. Femeia, în vârstã de 68 de ani, locuia singurã de la decesul sotului sãu, care a avut loc cu câtiva ani în urmã. Pentru cã nu a mai rãspuns la telefon si nici la soneria de la usã timp de câteva zile, rudele si cunostintele s-au alarmat si, luni dupã-amiazã, au sunat la numãrul de urgentã 112. În câteva minute, un echipaj de politisti si unul al Detasamentului de Pompieri Bârlad s-au deplasat la adresa femeii. Cu ajutorul unei scãri, pompierii au reusit sã ajungã la etajul II, au spart geamul apartamentului si au intrat în casã. Din nefericire, militarii au gãsit-o pe femeie decedatã, întinsã pe patul din dormitor, ca si cum ar fi dormit. Potrivit politistilor care au verificat locuinta, apartamentul era încuiat pe dinãuntru si nu s-au gãsit semne de violentã pe trupul defunctei. Totusi, a fost dispusã efectuarea necropsiei pentru a se stabili exact cauzele care au dus la deces. “Nu stiu ce s-ar fi putut întâmpla. Am vorbit cu ea chiar miercuri si nu pãrea cã se simte atât de rãu încât sã moarã. Stiu cã era diabeticã si cã mai avea câteodatã tensiune mare, dar nu stiu sã fi suferit de vreo boalã gravã. Am sunat-o si la telefonul fix si la cel mobil, în fiecare zi, începând de joi si pânã astãzi (luni, n.r.). Pentru cã nu mi-a rãspuns, am crezut cã a plecat câteva zile la fiica ei, la Iasi, dar nu mi-am închipuit cã a murit acasã, în pat, fãrã sã apuce sã sune mãcar la Ambulantã”, ne-a declarat una dintre vecinele de scarã ale victimei. “A fost efectuatã necropsia, însã, pentru cã trupul era în stare avansatã de putrefactie, medicii legisti nu s-au putut pronunta cu privire la cauza decesului. Au fost luate, însã, mai multe probe ce vor fi supuse analizelor de laborator. Oricum, nu sunt suspiciuni cã moartea ar fi fost violentã”, ne-a declarat insp. principal Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui. Trupul neînsufletit a fost depus la capela Bisericii “Sfântul Mina”, iar înmormântarea va avea loc la Cimitirul Eternitatea, astãzi, de la ora 12.00.

3 COMENTARII

  1. Aici va contrazic- inainte de 1989 era mult mai usor de crescut copii decat astazi , din foarte multe motive: fiecare avea loc de munca asigurat, nu exista grija zilei de maine, taxa la camin era in jur de 100-200 lei/luna (ori din doua salarii medii de cate 2500 lei/luna era o nimica toata- nici nu se simtea).
    In plus, asistenta medicala era absolut gratuita, ca si invatamantul! Fiecare isi putea alege si profesa in meseria dorita (existau atatea scoli profesionale si licee industriale!), iar serviciul era asigurat prin repartitie guvernamentala, fara a da nici un fel de spaga la angajare!

    In privinta Anetei Slivneanu va ramane in memoria husenilor ca un conducator de toata isprava, care se “batea”pentru oras si care a reusit sa aduca investitii masive aici: platforma industriala (unde in 1990 lucrau cca 10.000 de oameni), constructia a mii de apartamente, dezvoltarea retelelor edilitare, a transportului in comun, hotelul, cinematograful, etc. A colaborat foarte bine cu toti conducatori de unitati economice (Theodor Loghin de la SUC, Voicu Haralambie de la conserve, marele Ioan Neamtu de la IAS, Hristea de la ICSM, Onose Valerian de la cooperatia de consum), contribuind la rezolvarea multor probleme prin autoritatea si interventiile ei!

    Pe timpul ei in Husi nu au existat probleme (ca in celelalte orase) in aprovizionarea cu produse alimentare (carne, lactate, ulei, zahar)- multi veneau din alte orase la Husi sa se aprovizioneze!

  2. M-IAMINTESC DE VREMEA CAND SE FACEAU ACTIUNI DE PROPAGANDA PENTRU CRESTEREA DEMOGRAFICA SI IMPOTRIVA AVORTULUI, MITINGURI IN TOATA TARA, SI AM FOST OBLIGATA SA IAU CUVANTUL CA MAMA A 4 COPII SI SA IMBRAC IN CUVINTE FRUMOASE MESAJUL MEU CATRE FEMEI. tOTI DIN PREZIDIU AVEAU CATE UN SINGUR COPIL; SLIVNEANU, HURDUBAE, VASILE MUNTEANU, ETC. DOAMNE CAT DE RUSINE MI-ERA CAND STIAM CAT DE GREU ERA SA HRANESTI, SA SPELI SI SA TII LA SCOALA COPIII CAND ERAU ATATEA LIPSURI. DAR EI, POTENTATII NU SIMTEAU ASTA.

  3. Dumnezeu sa o odihneasca in pace! Cat a fost prima secretara la Husi (1979-1987) s-a dovedit o femeie de toata isprava, buna organizatoare si bataioasa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.