Elevii Scolii de Muzica si Arte Plastice Brlad, printre cei mai buni din tara

Mai multi elevi ai Scolii de Muzic si Arte Plastice N. N. Tonitza Brlad au artat, zilele trecute, c sunt printre cei mai buni din tar. Toti cei sase elevi brldeni extrem de talentati la pian care au participat la un concurs national s-au ntors acas cu premii importante.

Asa cum s-a ntmplat deja n ultimii ani, elevii care nvat la Scoala de Muzic si Arte Plastice „N. N. Tonitza” Brlad au nceput s fie concurenti de temut n concursurile nationale si internationale de interpretare. Asta chiar dac, asa cum spune profesorul Mihail Manciu, de cele mai multe ori, concurentii din alte zone ale trii consider c participantii din Brlad, un oras foarte srac al Romniei, nu pot constitui candidati pe msura lor. Si totusi, rezultatele obtinute la ultimul concurs la care Scoala de Muzic a participat cu ctiva elevi au demonstrat c prerile preconcepute pot fi departe de adevr. Mai exact, n urma Festivalului „Prietenii Muzicii/ ProPiano – Romnia”, desfsurat, smbt, la Iasi, toti cei sase elevi din Brlad s-au ntors cu premii. Ana Moraru (clasa a IV-a) a obtinut premiul III, Denisa Toma (clasa I) si Paula Cprit (clasa a V-a) au luat premiul II. Raluca Toma (clasa a II-a) s-a clasat pe locul I si a obtinut si un premiu special pentru interpretarea unei piese romnesti, iar Maria Cprit (clasa a III-a) a cstigat premiul I. Nu n ultimul rnd, Liu Jin-Xi- Ana-Maria (clasa I), elev a Scolii nr. 8 Brlad, dar coordonat de profesorul Mihail Manciu, de la Scoala de Muzic, a cucerit marele premiu la categoria nvtmnt particular. „Suntem foarte multumiti de rezultatele obtinute, mai ales c toti elevii cu care am participat au urcat pe podium. Sunt niste copii care se pregtesc foarte mult n afara orelor de curs si acum au demonstrat c sunt adversari de temut. Chiar dac aceasta a fost prima editie a concursului, m asteptam s fie foarte greu si s nu venim cu mare lucru de acolo. Iasiul este un oras cu elevi pretentiosi, iar Colegiul National de Art „Octav Bncil”, ca organizator, spera c va obtine majoritatea premiilor. De aceast dat, elevii nostri au fost mai buni!”, ne-a spus profesorul Mihail Manciu, ndrumtorul celor sase copii. Potrivit acestuia, rezultatele sunt cu att mai importante cu ct, la concurs, au participat peste 90 de concurenti din judete precum Bacu, Focsani, Suceava, Sibiu, Craiova si Iasi.

12 COMENTARII

  1. pacat ca trebuie sa scrie profesorii despre elevii lor si domnii directori dorm in papuci –bine ca-si iau lefuri mari , macar cind era MANCIU DIRECTOR FACEA CEVA PENTRU COPII–ASTIA NU FAC NIMIC, NU AM VAZUT O DIPLOMA AFISATA PE PERETI – OARE DE CE SE MANINCA PROFESORII ASTIA INTRE EI/directorii ar trebui sa promoveze scoala –profesorii saracii fac si ei ce pot dar nu au nici un sprijin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.