Drumurile din sud, n continuare blocate

Cu toate eforturile depuse, drumarii nu au reusit s redea traficului rutier dect o mic parte din drumurile judetene din sudul judetului declarate nchise acum dou zile. n continuare, sunt artere pe care nu se poate circula dect pe distante scurte sau pe un singur fir iar zeci de masini de mare tonaj nc mai sunt oprite la iesirea din Brlad spre Galati.

Nici bine nu au terminat drumarii brldeni desfundarea unor drumuri judetene, c vntul puternic din noaptea de 14 spre 15 februarie le-a zdrnicit eforturile. Cele mai grele lupte cu nmetii se dau deja de 72 de ore, fr ntrerupere, pe artere precum Drumul Judetean (DJ) 243 A, pe distata Ivesti-Pochidia, DJ 243 B, pe distanta Brlad-Ciocani- Coroiesti, DJ 243, pe distanta Brlad-Dragomiresti, DJ 242 F, pe distanta Trestiana-Grjdeni, DJ 245 Brlad-Bcani-Alexandru Vlahut. Ieri, pn la nchiderea editiei, pe acest ultim drum traficul nu fusese redeschis dect pn la Bcani si doar pe un singur fir. Chiar si asa, circulatia se desfsura anevoios, n conditii de iarn. De aproape trei zile se munceste non-stop, n schimburi si cu toate utilajele din dotare. Sunt zone n care zpada este extrem de mult si de tasat nct se ptrunde foarte greu. Prioritatea noastr a fost mcar eliberarea unui singur sens, pentru a putea permite echipajelor medicale s ajung la eventualele cazuri ce ar putea aprea n mediul rural. Din nefericire, vntul sufl n continuare cu putere n unele zone si tot ce putem face acum este s mentinem liber carosabilul cel putin pe un fir. Vestea rea este c n judet s-au anuntat din nou ninsori, la sfrsitul sptmnii, ne-a declarat Ioan Zaharia, seful Sectiei Brlad din cadrul SC Lucrri Drumuri si Poduri SA Vaslui. De asemenea, drumurile nationale din sudul judetului au fost toate degajate cel putin pe un singur fir, ns circulatia se desfsura, n continuare, n conditii de iarn. Pentru a-si limita pierderile, unele curse regulate care pleac din Autogara Brlad si-au reluat orarul obisnuit, ns doar pe distante scurte. Multe din trenurile care vine din sudul trii si care opresc n Statia CFR Brlad sunt n continuare anulate.

1 COMENTARIU

  1. gara din barlad e plina de zapada,iti rupi picioarele pe acolo.nu stiu ce pazesc cei de la gara,stiu sa ste numai in birouri si sa dea ordine dar mana pe lopata nu stiu sa o puna? acum cateva zile o femeie dadea la lopata sa lesine pe acolo dar nici un barbat.oare cine rspunde de gara asta….ca tare ar trebui schimbata conducerea acestei unitati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.