Contractele cu rezidentii, n atentia Fiscului

Directia General a Finantelor Publice Vaslui informeaz c ANAF a elaborat un proiect de act normativ privind procedura de nregistrare a contractelor ncheiate ntre persoane juridice romne, persoane fizice rezidente, precum si sediile permanente din Romnia apartinnd persoanelor juridice strine, si persoane juridice strine sau persoane fizice nerezidente.

Prin Ordonanta Guvernului nr. 30/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, precum si pentru reglementarea unor msuri financiarfiscale, au fost aduse modificri alin. (7+1) al art. 8 Definitia sediului permanent din Codul fiscal, n ce priveste contribuabilii beneficiari ai unor prestri de servicii de natura activittilor de lucrri de constructii, montaj, supraveghere, consultant, asistent tehnic si orice alte activitti, executate de persoane juridice strine sau fizice nerezidente pe teritoriul Romniei, care sunt obligati s nregistreze contractele ncheiate cu acesti parteneri la organele fiscale competente. Potrivit noilor prevederi, s-a instituit si obligatia persoanelor fizice rezidente, precum si a sediilor permanente din Romnia apartinnd persoanelor juridice strine, de a nregistra contractele ncheiate cu persoane juridice strine sau fizice nerezidente pe teritoriul Romniei, prestatoare de servicii de natura activittilor de lucrri de constructii, montaj, supraveghere, consultant, asistent tehnic si orice alte activitti, la organele fiscale competente.

Procedura de nregistrare a contractelor

Prin Ordinul presedintelui ANAF nr. 2310/2007, a fost aprobat procedura de nregistrare a contractelor ncheiate ntre persoane juridice romne si persoane juridice strine sau persoane fizice nerezidente. Astfel se propune ca, n vederea nregistrrii contractelor ncheiate cu persoane juridice strine sau fizice nerezidente pe teritoriul Romniei, prestatoare de servicii de natura activittilor de lucrri de constructii, montaj, supraveghere, consultant, asistent tehnic si orice alte activitti, att persoanele juridice romne, ct si persoanele fizice rezidente, precum si sediile permanente din Romnia apartinnd persoanelor juridice strine, s furnizeze organului fiscal competent date privind contractul/documentul care justific prestrile efective de servicii pe teritoriul Romniei, ncheiat cu persoana fizic sau juridic nerezident, cum ar fi: prtile contractante, obiectul contractului/documentului care justific prestrile efective de servicii pe teritoriul Romniei, data nceperii activitt ii, perioada pentru care se desfsoar activitatea, data ncheierii contractelor sau data emiterii oricror documente ntre prti, precum si unele date suplimentare necesare pentru identificarea potentialelor sedii permanente, referitoare la locul unde se desfsoar activitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.