Ziua Unirii Principatelor a fost sarbatorita la Liceul din Negresti

Catedra de Istorie a Grupului Scolar Industrial „Nicolae Iorga” din Negresti a organizat, pe 24 ianuarie, la Centrul de Documentare si Informare al liceului negrestean, o activitate dedicat mplinirii a 153 de ani de la Unirea Principatelor Romne. Au fost prezentate momentele importante premergtoare unirii, modul n care a avut loc dubla alegere si realizrile domniei lui Alexandru Ioan Cuza. De asemenea, a avut loc un concurs scolar, aflat la a X-a editie, la care particip, traditional, echipaje ale claselor a XII-a. Concursul s-a bazat pe cultura general a elevilor, pe informatiile dobndite la orele de istorie, dar si pe o minim bibliografie. Concursul a fost coordonat de profesorii de istorie Geta Costea, Lucica Vargan si Lucian Sava.

2 COMENTARII

  1. @ van chiparos. Poate ai vrut s? spui despre c?dura cu care au fost primi?i elevii, ct despre ce ?i cum a fost alungat Cuza din Romnia, ….nici genera?iile viitoare nu vor afla prea multe, sunt informa?ii clasificate!

  2. Ma minunam si eu care este cauza de am alunecat , nu pe o coaje , cum facea haz B.P.Hasdeu , ironizand un anume curent etimologist ! Lunecasem pe excesul de cultura generala , dat pe dinafara , de elevii negresteni prezentin in jurul discotecii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.