Profesorii brladeni vor primi aproape 150.000 de euro

n scurt timp, circa 1.500 de cadre didactice de predare din Brlad si comunele arondate vor primi aproape 150.000 de euro. Este vorba despre ajutorul financiar acordat de Ministerul Educatiei pentru materiale didactice pe anul 2010, la fiecare urmnd s ajung echivalentul n lei a 100 de euro.

n curnd, aproape 1.500 de educatori, nvttori si profesori din zona Brlad si vor primi restantele din anul 2010 la ajutorul financiar destinat achizitionrii materialelor didactice. Suma total se ridic la peste 6,5 miliarde lei vechi, adic n jur de 150.000 euro, bani ce se vor mprti n mod egal ntre toti membrii de sindicat reprezentati n procesul intentat de Sindicatul nvtmnt „Tutova” Brlad Ministerului Educatiei. Pe data de 4 ianuarie 2012, Curtea de Apel Iasi a admis recursul formulat de Sindicat, urmnd ca, n cteva zile, s fie primit si sentinta favorabil. Ulterior, dosarul ce cuprinde lista cadrelor didactice ndrepttite s beneficieze de cei 100 de euro va fi trimis la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui si, n final, la Ministerul Educatiei. n continuare, Ministerul va vira suma necesar n contul ISJ Vaslui, care va distribui banii corespunz- tori fiecrei unitti scolare din zona Brlad. „n sfrsit, dup opt luni, am reusit s cstigm n instant banii datorati de Ministerul Educatiei pentru achizitionarea de crti sau programe educationale pe suport electronic, necesare mbunttirii calittii activittii didactice. Dup ce vom primi dosarul de la Curtea de Apel Iasi, vom urma pasii legali pentru ca, n final, cele circa 1.500 de cadre didactice s-si primeasc banii restanti. Cred c suntem printre primele sindicate din tar care au cstigat procesul pentru recuperarea banilor din anul 2010. Sper ca, pn la finele lunii martie, fiecare dascl s intre n posesia banilor. Data trecut (n vara anului 2011, n.r.), cu diferenta de 2,9 milioane de lei vechi pe 2009, a mers mai repede. n trei spt- mni, banii au fost pltiti”, ne-a spus profesorul Mircea Marinescu, presedintele Sindicatului nvt- mnt „Tutova” Brlad. Potrivit acestuia, actiunea a fost introdus pe 5 mai 2011, a avut dou termene de judecat pe fond la Tribunalul Vaslui, unde, pe 23 iunie 2011, a fost admis doar pentru 50 de euro. Ca urmare, a fost formulat recurs la Curtea de Apel Iasi, unde au fost patru termene de judecat, ultimul fiind chiar pe 4 ianuarie 2012.

9 COMENTARII

 1. Vrajeala multa are Marinescu,a pus-o pe nevasta-sa directoare la Prdagogic si ne vinde noua gogosi ca se duce la Inspectorat si ne apara drepturile

 2. Rusine , d-le „rusine”!
  Nu sunt platit dupa cum imi fac datoria! Am ales aceasta meserie (de dascal), sa reduc diferenta dintre popoarele lumii care au inceput sa scrie acum 5000 de ani si poporul roman care a scris in limba romana acum 500 de ani (vezi scrisoarea lui Neacsu judele Brasovului)! Aproape ca am reusit, dar sunt suparat pe dumneata ca te-am invatat sa scrii dar tot ai gresit „( NUMAI ) nu mai sunt profesori),(acum i dor pe ei ei la basca ca nva?a (S-AU) sau nu elevii)”! Daca ai dat cadouri, lantisoare, bratari de aur sau bani sa-ti fie rusine! Cine te-a obligat si pentru ce? Nu cumva odrasla dumitale scria la fel si ai dorit o medie mai mare? Atunci ai fost multumit, dar acum cand copilul dumitale s-a lovit de cum spune romanul ” cu capul de pragul de sus”, te-ai trezit sa judeci pe cel care ti-a luat banii! Acum sa-ti fie rusine!
  Sunt dascalul de ieri, de azi si dintotdeauana!

 3. nu merita nimic niciun profesor ,is platiti dupa datoria caresi-o fac fata de elevi,profesorii din barlad si nu numai din barlad cred ca peste tot,alearga numai dupa bani,stiu sa le ceara la elevii care au parintii saraci de pe la tara ,cadouri ,bratari de aur,lantisoare,bani, SA LE FIE RUSINE !!! HUUOO!! numai sunt profesori cum erau odata cu mult timp in urma, acu ii dor pe ei la basca ca invata s-au nu elevii, ei sa traiasca bine si sa aiba buzunarele pline si restul ,fuck off !! RUSINE !!!

 4. Alooooo !!!,mai sunt cadre didactice care nu au primit diferenta din 2009, ca nu au fost trecuti in tabelele respective,acea suma cind va fi recuperata de cadrele didactice ??? ,ma tem ca nici acum nu vor primi acea suma pt.achizitionarea materialelor,bine ca si-au cheltuit din salariu,chiar daca au facturi,stau si se uita la ele [ facturile ],sunt dezamagiti total.acest domn,promite destule dar nimic nu este concret ,ci doar pentru o parte din colegii dumnealui si nu pentru toti.
  POLITICA ASTA DE TOT RISUL,IN BATAIE DE JOC….

 5. furi curent Marinescule, nu stii cum sa-ti mai tii membrii de sindicat sa-ti cotizeze… adio… sa vezi cati vor pleca din sindicat, nici nu-ti imaginezi…” Marinescu nici nu stii cat de mic incepi sa fii!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.