Nimic de munca!

Situatie unic pe piata fortei de munc din judetul Vaslui. Anul acesta a nceput cu o gaur neagr n oferta angajatorilor, la nivelul judetului fiind oferite doar 56 de locuri de munc. Recordul l detine Brladul, un singur mare angajator oferind un singur loc de munc!

Potrivit datelor rezultate din ofertele angajatorilor privind locurile de munc vacante, n evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munc Vaslui sunt nregistrate 56 de locuri de munc pentru perioada 4-10 ianuarie. Situatia locurilor de munc vacante disponibile la fiecare agentie local este urmtoarea: Agentia Local Vaslui – 44 de locuri de munc, Agentia Local Brlad – 1, Agentia Local Husi – 11 locuri de munc.

Constructiile si serviciile, rezervoare de someri

Potrivit estimrilor managerilor din economie, n urmtoarele trei luni, constructiile si serviciile vor fi principalele domenii n care se vor opera disponibilizri. Conform ultimului raport al Institutului National de Statistic, ponderea managerilor din constructii care vor s renunte la angajati este cu 33% mai mare dect a celor care vor face angajari. n schimb, n sectorul serviciilor se estimeaz, de asemenea, pentru urmtoarele trei luni, o scdere moderat a numrului de salariati cu 8%. n luna noiembrie, la nivelul judetului Vaslui s-a nregistrat o rat a somajului de 9,42%. n evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munc Vaslui erau nregistrati 14.782 someri, din care 5.719 femei. n rndul sexului frumos, rata somajului este de 7,27%, iar n rndul brbatilor, de 11,59%. Din cei 14.782 someri nregistrati, 4.250 erau someri indemnizati iar 10.532, neindemnizati. Comparativ cu luna octombrie a anului trecut, rata somajului a crescut cu 0,28%, iar fat de luna septembrie, cu 0,30%.

1 COMENTARIU

  1. nimic de munca? sa vedeti ce rezultate vor avea elevii la examene! cu ce drag se vor arunca ei cu burta pe carte,dupa cum ii obliga reforma,stiind ca ii asteapta un viitor atat de promitator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.