Jos protestu’, sus unirea… politicienilor!

Ieri, sute de brldeni au uitat de suprrile la adresa Guvernului si a Presedintiei si s-au strns n piata central a orasului pentru a-l cinsti cel mai de seam fiu al urbei, Alexandru Ioan Cuza, ntremeietorul statului modern de drept. Exemplul le-a fost copiat si de principalii politicieni ai Brladului. Primarul Constantin Constantinescu s-a giugiulit cu deputatul Adrian Solomon, dar si cu o serie de consilieri locali care, pn mai ieri, si declarau ftis aversiunea fat de edilul sef.

„Facem politic, dar fr cuvinte”: asa s-au comportat, ieri, toti politicienii Brladului care s-au strns n fata Palatului Comunal, la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, cel mai respectat fiu al urbei si unul dintre cei mai nsemnati domnitori. Oamenii simpli au cinstit evenimentul asa cum stie romnul mai bine: cu piosenie, respect si sperant. n tot acest timp, politicienii veniti la eveniment s-au chinuit, si ei, s dea bine n poz. Primii au fost cei de la „partidul televizor”, PP-DD, care au vrut musai s ias n evident afisnd esarfe de culoare violet si zbovind minute bune n fata statuii Domnitorului. Au urmat liberalii, care au venit la eveniment fr presedintele Dumitru Boros. Au punctat absent reprezentantii principalului partid de guvernmnt, PDL. Cel mai mult au iesit n evident socialdemocrat ii, care s-au remarcat prin toti cei trei lideri ai lor, dar si prin numrul mare de membri. Dac liderul Tineretului Social-Democrat, viceprimarul Traian Petcu, a fost singurul care s-a distantat evident de politica din strad, nu acelasi lucru s-ar putea spune despre liderul PSD Brlad, Adrian Solomon, care s-a afisat la brat, printre pupturi, cu primarul Constantin Constantinescu. Nici de aceast dat cei doi nu au pierdut ocazia de a-si zmbi reciproc, de a se uimi de multimea de oameni venit la eveniment si de a mai schimba impresii… personale. Primarul nu a ratat nici ocazia de a se mbrtisa cu unii consilieri locali, cu care, probabil, nu s-a ntlnit anul acesta. De aici si pleiada de zmbete si strngeri clduroase si fortate de mn. Primarul a reactionat prompt la comada fanfarei, care, dup defilarea grzii de onoare a Granizoanei Brlad, a intonat „Hora Unirii”. El a fost cel care a ndemnat la dans zeci de oameni care s-au prins ntr-o frumoas hor, n jurul fntnii arteziene. Din pcate, „lantul” a fost ntrerupt de protopopul de Brlad, Vasile Liu, venit pentru un ceremonial religios aparte la statuia Domnitorului. Acesta a avut curajul s se interpun n hor chiar ntre iubirea rennodat dintre Constantinescu si Solomon. Asta dup mai bine de o jumtate de an 2011 de blcreli reciproce si acuzatii care mai de care mai putin onorante pentru fiecare dintre cei doi. Dup aproape o or de manifestatii dedicate Unirii Mici, cei doi s-au retras pios n biroul lui Constantinescu.

3 COMENTARII

  1. poate o fi interesant articolul acesta, dar eu am accesat doar sa pot lasa un mesaj, si sa imi exprim nemultumirea fata de titlu, care nu se cuvine”Jos protestu’…”pana nu vor fi exterminati hoti ce ne-au furat o viata si ne fura in continuare, protestul nu are pt. ce se opri..

  2. Mi-a placut articolul. Exact asta a fost atmosfera…Bravo barladenilor care stiu sa-si cinsteasca inaintasii si am credinta ca vor avea intelepciunea sa faca putina curatenie in randul „alesilor” !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.