Ianuarie, luna cadourilor sechestrate

cadouriLa sfrsitul acestei luni, Finantele Publice vasluiene organizeaz licitatii extrem de generoase. Printre bunurile sechestrate si scoase la vnzare se numr spatii comerciale, autoturisme, vile, terenuri etc. Numai anul trecut, n urma aplicrii msurilor de executare silit, au fost recuperate la buget 88,9 milioane de lei. Debitorii au fost bombardati cu 47.790 somatii, n timp ce pentru 9.764 conturi bancare au fost nfiintate popriri.

Compartimentul de Executare Silit din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Vaslui a ncheiat un an extrem de fructuos. Prin aplicarea msurilor de executare silit, n 2011 au fost recuperate creante bugetare n sum de 88,9 milioane de lei. Din popriri bancare si popriri terti s-au recuperat 39,2 milioane lei, iar din plti efectuate de contribuabili n urma comunicrii somatiilor, suma colectat s-a ridicat la 49,5 milioane lei. Si din valorificarea sechestrelor asupra bunurilor imobile a fost ncasat suma de 190 mii lei. Mirela Bulgaru, purttorul de cuvnt al DGFP Vaslui, a precizat c, n totalul veniturilor ncasate la bugetul de stat, ponderea reprezentat de veniturile ncasate prin aplicarea msurilor de executare silit este de 18%. „Pentru debitorii ale cror creante fiscale nu au fost stinse n termen de 15 zile de la data ncheierii procesului verbal de sechestru sunt organizate licitatii, n vederea valorificrii bunurilor sechestrate si a recuperrii obligatiilor bugetare restante”, a explicat Mirela Bulgaru.

Tunurile pe datornici

Pentru a recupera la visteria statului debitele de la ru platnici, DGFP Vaslui a apelat la toat „munitia” din dotare. Astfel, inspectorii fiscali au comunicat debitorilor 47.790 somatii, pentru o valoare a creantelor de 148,2 milioane de lei. n paralel, au fost nfiintate 9.764 popriri asupra disponibilittilor din conturile bancare ale contribuabililor, n valoare de 103,6 milioane lei, si 2.226 de popriri pe conturile tertilor, n sum de 23,8 milioane lei. Nu n ultimul rnd, au fost aplicate 184 sechestre, 97 pentru bunuri mobile si 87 pentru bunuri imobile, n valoare de 47,9 milioane de lei. „Bunurile imobile asupra crora au fost instituite sechestre sunt n general cldiri cu destinatie de spatii comerciale, spatii de productie si terenuri aferente, iar bunurile mobile constau din masini, utilaje si alte aparate. Pentru valorificarea bunurilor sechestrate debitorilor, a cror creante nu au fost stinse n termen de 15 zile de la ncheierea procesuluiverbal, anul trecut au fost organizate 96 de licitatii, valoarea bunurilor scoase la licitatie fiind de 18,3 milioane lei”, a subliniat Mirela Bulgaru.

Ce mai scoate Fiscul la vnzare?

n data de 23 ianuarie 2012, ora 9.30, la sediul organului de executare – Administratia Finantelor Publice (AFP) Vaslui – se vor vinde prin licitatie public urmtoarele: constructie (dependint) – scar de acces pentru parter si mezanin, suprafata construit (SC) – 39 mp, situate n Vaslui, str. Traian nr. 287, Bl. C2, Sc. A – pretul de evaluare sau de pornire a licitatiei, exclusiv TVA – 137.066 lei; spatiu comercial avnd SC – 226,9 plus teren aferent, situate intr. Traian nr. 287, Bl C2, Sc. A – pretul de evaluare sau de pornire a licitatiei, exclusiv TVA – 861.086 lei. n data de 24 ianuarie 2012, ora 9.30, la sediul organului de executare – AFP Vaslui se vor vinde prin licitatie public urmtoarele: imobil tip vil cu regim de nltime S plus P plus 1E neterminat, stadiu de executie 80% si teren intravilan aferent cldit si necldit suprafat total (ST) – 1.176 mp, situat n Vaslui str. Husului nr.13 – pretul de evaluare sau de pornire a licitatiei, exclusiv TVA – 425.003 lei; constructie special agricol cu destinatia de saivan plus perdea, terenul aferent construit si neconstruit apartine si este dat n folosinta Primriei Lipovt – pretul de evaluare sau de pornire a licitatiei, exclusiv TVA – 15.000 lei. n data de 25 ianuarie 2012, ora 10.00, la sediul organului de executare – AFP Vaslui se vor vinde prin licitatie public urmtoarele: spatiu comercial P plus 1E plus M (n curs de executie) SCD – 349,90 mp plus teren aferent intravilan cldit si necldit n suprafat de 292 mp situat n Vaslui, str. 23 august nr. 16, lang Blocul 225 – pretul de evaluare sau de pornire a licitatiei, exclusiv TVA – 430.086 lei; activ imobiliar compus din constructie spltorie auto plus teren intravilan cldit aferent, STC – 42,9 mp, situate n Vaslui, str. Anton Pann nr.14 – pretul de evaluare sau de pornire a licitatiei exclusiv TVA este de 49.418 lei; autoturism marca Volkswagen GOLF, an fabr. 1993 – pretul de evaluare sau de pornire a licitatiei, exclusiv TVA este de 2.133 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.