Alegeri la Sanitas

Cadrele medicale cu pregtire medie din sntatea vasluian si vor alege din nou reprezentantii. Potrivit Statutului Sanitas, mandatele organelor de conducere a liderilor sindicali se termin n aceast lun, astfel nct cei peste 1.500 de membri de sindicat din judet vor fi chemati din nou la urne. „Vor avea loc alegeri pe nuclee sanitare, n fiecare unitate sindical din judet. Astfel, pentru Vaslui, alegerile vor avea loc vineri, 20 ianuarie, iar la Brlad si Husi, alegerile se vor desfsura luni, 23 ianuarie. Toti membrii de sindicat au fost anuntati de desfsurarea acestor alegeri, am trimis adrese ctre toate sectiile din Spitalul Judetean, iar listele de candidaturi sunt nc deschise. Poate candida orice membru de sindicat care doreste functia de presedinte al Sanitas sau o functie n Biroul executiv al organizatiei sindicale”, a spus Daniela Cltinici, actualul lider al Sanitas Vaslui. Pn acum, se pare c membrii de sindicat nu doresc s-si schimbe liderii, acestia neavnd nc contracandidati la functiile pe care le detin. Reticenta colegilor de breasl este ns justificat prin multitudinea problemelor care sunt la aceast dat n sistem, putini fiind cei care doresc s-si asume sarcina de a se „bate” cu reprezentantii Guvernului atunci cnd vine vorba de salarii, posturi blocate sau chiar de prevederile ce vizeaz reforma n sntate.

2 COMENTARII

  1. Nu e vorba de nici o reticenta. In primul rand oamenii nu cunosc statutul, care trebuie sa fie accesibil oricarei persoane interesate.Statutul „Sanitas” Vaslui e tinut cu strasnicie ascuns de privirile celor care ar putea sa-i conteste unele prevederi, posibil nelegale,pentru ca „jocurile” sa poata fi facute la adapostul acestuia de urmasii lui Petcu Marius, cel din puscarie, adica nimic sa nu se schimbe, aspect total favorabil celor care au „confiscat” sindicatul. Daca pana sambata,21 ianuarie2012, se pot inscrie doritorii sa candideze la functiile de conducere a nucleelor sanitare si alegerile prin votul reprezentantilor (unul la 25) au loc luni, 23 ianuarie , cand se vor afla si numele celor ce candideaza, cand este timp pentru reprezentanti, pentru consultari reale cu membrii platitori ??? Este nevoie de o noua politica sindicala si asta nu se poate face decat cu oameni noi, fara vulnerabilitati, cinstiti si stiutori de carte, recunoscuti profesional de personalul medical!!!

  2. Ce e prostia asta? Azi pe 19 anuntati in ziar si peste 4 zile, fixati alegeri? V-ati invatat de la Boc sa nu respectati Statutul ca sa va alegeti intre Voi? Cand sa se inscrie candidatii? . In Wekend ? Ca lucram in schimburi, nu ca voi. Hotilor. Vom contesta legalitatea datei, si va vom elimina dintre noi. Nu ne reprezentati pe noi, altfel ati fi intrat in legalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.