UNPR pune conditii PDL-ului

Ionel Constantin, presedintele ales al Uniunii Nationale pentru Progresul Romniei (UNPR) Vaslui, s-a strduit si, n bun msur, a reusit s stearg impresia c formatiunea sa este un satelit al PDL-ului. Ieri, n cadrul conferintei de alegeri, Constantin a btut – deloc metaforic – cu pumnul n masa puterii, reprezentat de deputatul Dan Marian, seful PDL Vaslui, preciznd conditiile unei colaborri de pe picior de egalitate cu democrat-liberalii.

„Sustinem PDL-ul, dar nu suntem frati de cruce”, a declarat, la un moment-dat, deputatul Luminita Iordache, vicepresedintele UNPR, reprezentanta conducerii centrale a partidului la lucrrile Conferintei de alegeri a UNPR Vaslui, n cadrul creia Ionel Constantin, seful Camerei de Comert, Industrie si Agricultur Vaslui, a fost ales, fr emotii, n functia de presedinte. De mentionat c depunerea mandatelor membrilor conducerii interimare a Organizatiei Judetene Vaslui a UNPR s-a fcut la cererea expres a lui Ionel Constantin, acesta dorind, astfel, s intre „pe fat” n politica vasluian, n calitate de ales, nu de numit. n absenta emotiilor, interesante au fost discursurile uneperistilor si mai cu seam tintele electorale fixate. Iar acestea nu sunt deloc mici, cu att mai mult cu ct, n ncercarea de a sterge impresia unora c UNPR a fost, este si va fi „satelitul” PDL-ului, Constantin a pus conditii clare pentru colaborarea la nivel judetean cu principalul partid de guvernmnt. Astfel, a precizat noul presedinte ales al UNPR Vaslui, partidul su va face tot posibilul ca, prin personalitti de prin rang din ntreg judetul (cteva prezente, de altfel, n sala Centrului de Afaceri), s intre n crtile Consiliului Judetean, unde vrea s obtin 5 sau 6 sase locuri si, n urma negocierilor, un post de vicepresedinte, dar si n toate consiliile locale din mediul urban. „Acolo unde, n urma sondajelor pe care le vom face, vom fi mai bine plasati, PDL-ul ne va sprijini. De asemenea, la Husi si Brlad ne angajm s sprijinim candidatii pe care i-a atras PDL-ul, dar vom cere posturile de viceprimar”, a spus Ionel Constantin. Mesajul, ct se poate de direct si de clar, a fost auzit „live” de Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, care a fost prezent de la nceput la lucrrile conferintei de alegeri a UNPR. Nici n ceea ce priveste primriile comunale tintele fixate de Constantin nu sunt mici, pragul fixat fiind de minim 20 de primrii cstigate. „Dac nu, toti cei care vom fi alesi astzi (ieri, n.r.) ne vom depune mandatul”, a mai spus Constantin. n ceea ce priveste alegerea presedintelui si a echipei de conducere, emotiile au lipsit. n primul rnd pentru c de la lucrri a lipsit „contracandidatul” Florinel Bleoju, primarul comunei Bogdnita, poten- tial abonat, la un moment-dat, la functia de presedinte al UNPR Vaslui. Acesta a absentat, ieri, de la Centrul de Afaceri si bine a fcut: a evitat un moment cel putin ridicol. Cu sau fr Bleoju, Ionel Constantin a fost ales n functia de presedinte (165 de voturi „pentru” din cele 170 de voturi valabil exprimate), echipa de conducere a organizatiei Judetene a UNPR fiind completat de 4 vicepresedinti, un secretar executiv, precum si de celelalte foruri statutare.

3 COMENTARII

  1. „Sustinem PDL-ul, dar nu suntem frati de cruce”, cred ca asta spune tot.Daca UNPR-ul are procentaj mai bun in alegeri, PDL-ul are obligatia sa-i sprijine si viceversa, deci asta face ca cele 2 partide sa fie egale.

  2. noi, UNPR-istii ,vanjosii si democratii lui peste oceanic marinat ,declaram ca suntem barbati adevarati si nu niste slugi supuse . asa ca n-o sa va mai pupam in dos cand va aplecati ,cum crede lumea. mai bine va urcati pe scaun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.