marți, 22 noiembrie 2011

Versiunea lui Solomon

marți, noiembrie 22, 2011, 3:00
Stire din categoria Local Comentarii: 10 Comentarii pana acum.


Deputatul PSD de Bârlad Adrian Solomon si-a prezentat, ieri, în cadrul unei conferinte de presã, punctul de vedere în legãturã cu incidentul în care a fost implicat, sâmbãtã searã, într-un club din oras. Parlamentarul a recunoscut cã are «o gurã cam mare», dar a infirmat categoric faptul cã l-ar fi atins pe cel ce la acuzat de agresiune verbalã si ultraj.

Adrian Solomon a convocat, ieri, o conferintã de presã pentru a-si prezenta propria variantã în legãturã cu acuzatiile pe care i le aduce un inspector al Asociatiei pentru Drepturile Producãtorilor de Fonograme din România (ADPFR), pe nume Viorel Brumãras. De la bun început, deputatul s-a declarat uimit de faptul cã inspectorul, despre care avea sã afle mai multe abia a doua zi, era însotit de un lucrãtor al Politiei Bârlad. Ceea ce l-a intrigat pe Solomon a fost faptul cã Brumãras ar fi refuzat sã i se legitimeze si sã spunã pentru ce anume solicitã suma de 1.400 lei de la proprietarul localului, despre care demnitarul recunoaste cã îi este un bun prieten. „În jurul orei 23.00, a venit însotit, culmea, de un politist pentru a cere bani. Normal cã am mers la el, m-am legitimat si i-am cerut sã facã acelasi lucru, întrebându-l pentru ce anume cere el bani. Nu cumva e vorba despre vreo taxã de smecher pentru Bãsescu? E drept cã am gura cam mare, însã de aici si pânã la violentã e cale foarte lungã. Eu de fapt nici nu l-am atins pe acel om, pentru cã a refuzat sã dea mâna cu mine în momentul în care i-am întins-o si l-am întrebat cum se numeste. Dar acum am o carte de vizitã de-a sa, pe care mi-a dato cineva, si aflu cã acesta este inspector la o asociatie de societãti comerciale cu capital privat care nu au nicio legãturã cu statul român, darãmite cu colectarea banilor pentru statul român. Prin urmare, am sunat la 112, dar, pânã sã ajungã politistii, inspectorul si cu cetãteanul care îl insotea dispãruserã”, a declarat Solomon.

Sa raspunda… Igas!

Întrebat ce anume si-ar reprosa (dacã si-ar reprosa ceva) din tot acesta incident, deputatul a spus cã numai faptul cã nu a avut posibilitatea fizicã de a-i împiedica pe cei doi sã pãrãseascã localul pânã la venirea Politiei. „Dacã nu am posibilitatea fizicã si nici nu îmi stã în caracter sã reactionez violent regret cã nu am putut sã îi tin pe loc pânã la venirea politistilor. Care politisti, de aceastã datã, au venit mult mai repede decât atunci când am primit un cap în gurã, la Perieni. Dar m-am interesat si am aflat cã acest Brumãras este de fapt un fost militian care are toate cunostintele necesare colectãrii de taxe de smecher. Pãi, cu ce l-am ultragiat eu? Cã l-am întrebat dacã adunã asemenea taxe pentru Bãsescu? Dar eu astãzi îi voi face o interpelare ministrului de Interne, Traian Igas, în care îl voi întreba, oficial, în baza cãror prevederi legale un politist din Bârlad însoteste reprezentantii unei asociatii de firme private în raporturile comerciale cu alte entitãti private. Îl voi mai întreba si dacã are cunostintã despre alte asemenea taxe, iar în functie de rãspunsul domniei sale, îi voi actiona în judecatã pe toti cei implicati, care se fac vinovati de abuz”, a mai declarat Solomon. Rãspunsurile demnitarului au venit ca urmare a plângerii formulate de Viorel Brumãras la Politia Bârlad în care îl indica pe deputat, dar si pe viceprimarul Bârladului, Traian Petcu, ca fiind autorii unui scandal în din care inspectorul s-a ales cu o hainã ruptã si mai multe injurii si îmbrânceli. Politia Bârlad, asa cum se procedeazã în cazul unor demnitari, a înregistrat plângerea lui Brumãras, dar si-a declinat competenta cãtre Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui. De aici, sesizarea se va mai plimba pânã la Parchetul de pe lângã Curtea de Apel Iasi pentru a ajunge în final pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângã Înalta Curte de Casatie si Justitie. Cercetãrile, potrivit legii, vor fi efectuate direct de cãtre un procuror de la aceastã ultimã institutie. În functie de acestea, deputatul nu riscã nimic, întrucât fapta sa, chiar dacã se dovedeste, nu este într-atât de gravã încât sã îi îndemne pe procurori sã cearã Parlamentului retragerea imunitãtii parlamentare a deputatului Solomon în vederea cercetãrii sale.

«Nu-i iert în veci!»

Cel agresat, inspectorul bucurestean Viorel Brumãras, a fãcut câteva declaratii socante în legãturã cu cele întâmplate în clubul în care s-a întâlnit cu deputatul Solomon si viceprimarul Petcu. Acesta ne-a povestit cu lux de amãnunte o altercatie în toatã regula, în timpul cãreia cei doi nu s-au sfiit sã-l „cãpãceascã si sã- l înghesuie chiar si politistul care era de fatã”. „Noi ne desfãsurãm activitatea în baza Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor iar Politia are obligatia de a o pune în aplicare. De aceea, si în baza unui ordin de serviciu, a unei adrese cãtre Inspectoratul de Politie Vaslui si a unui grafic de activitãti al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, am mers la societatea în cauzã. Acolo i-am întâlnit pe cei doi, care mi-au adresat cuvinte care nu pot fi reproduse, pânã când unul dintre ei, în spetã viceprimarul Petcu, dupã cum aveam sã aflu mai târziu, sâau urcat peste mine pe canapea, m-a lovit în asa fel încât sã nu îmi lase urme iar deputatul, de care erau speriati pânã si politistii, a tinut de usã si timp de o orã am fost, pot spune, sechestrat. Nu s-au sfiit sã-l cãpãceascã si sã-l înghesuie chiar si politistul care era de fatã, care, cu tot respectul pentru institutia pe care o reprezintã, vã jur cã a recunoscut cã nu stia cum sã reactioneze. Pentru ceea ce mi-au fãcut nu cer nimic decât dreptate. Nu-i iert în veci si voi merge la cele mai înalte instante pentru a mi se face dreptate. Am încredere cã voi obtine acest lucru, pentru cã asa ceva nu se poate!”, ne-a declarat Brumãras.

Articol scris de:10 Comentarii to “Versiunea lui Solomon”

 1. soso postat marți, 22 noiembrie, 2011, 7:30

  domnule arnautu, oare din cauza atator greve ati fost impiedicat sa invatati elementara ortografie? Ca sa nu mai spun de gramatica? sau tastele dvs nu contin si cratime?

 2. bill postat marți, 22 noiembrie, 2011, 7:44

  Rusine! Nu are nici o scuza. O persoana public trebuie sa aiba grija cum se comporta. Ceea ce nu este cazul la d_nul deputat.

 3. larisa postat marți, 22 noiembrie, 2011, 8:06

  Niste golani care au ajuns pe functii si cred ca vor ramane acolo pentru totdeauna. Iar principalul vinovat e primarul constantinescu , ca el i-a pus acolo.

 4. Costy postat marți, 22 noiembrie, 2011, 8:52

  Pai de unde stie Solomon ce s-a intamplat daca era beat crita ? Probabil i-a povestit cineva altceva ca sa-si bata joc de el. Cum de nu era si domnisoara Placinta cu ei in club ? Votati PSD !!! 

 5. jan postat marți, 22 noiembrie, 2011, 9:34

  GARANTEZ PENTRU EL……….un vagabont , ordinar, mincinos ,parvenit.

 6. Limerix postat marți, 22 noiembrie, 2011, 9:57

  Viitor fostul deputat si fostul viitor primar de Barlad a cazut in propriul hatis de legi la care este partas pe de-a intregul.
  Sunt 4 (patru) firme private abilitate sa stranga bani pentru ORDA (Oficiul Roman pentru drepturi de autor)
  Legea halucinanta data de idioti la fel de mari ca omul nostru le da voie inspectorilor acestor firme sa colecteze bani la limta legii, si nu stiu de ce e implicata Politia Romana in toata tarasenia asta…
  Cred ca este corect ca cei ce fac bani din muzica (discoteci, baruri de noapte. etc) sa plateasca la ORDA , dar in nici un caz acestor recuperatori… si mai ales cu politia dupa ei.
  Dar legea mai spune si ca daca ai un barulet cu 3 mese platesti la fel cu cel cu discoteca de 300 de mese si , culmea, la 4 societati recuperatoare care de calca pe picioare spunand ca ei sunt aia mai adevarati… Tara tuturor posibilitatilor…
  Omul cu politica a luat capul in gura pe mana lui….de fapt si-a dat singur un cap in gura

 7. LILI_MIHAI postat marți, 22 noiembrie, 2011, 19:16

  ASTA I MANA  PRIMARULUI  SA L  DEFAIMEZE  PE  SOLOMON  DAR  NU  VA  REUSI  SE  CUNOASTE  CAT  E  PRIMARUL  DE   VERSAT.SA TI  FIE  RUSINE  TITI  CONSTANTINESCU   CA  TII DE  SCAUN  CU  DINTII   DAR   DEGEABA  OAMENII   DE  JOS   PATURA  SOCIALA  STIU   CA  NU  M AI  MERITI.  AI PIERDUT  VOTURI  A  500  DE   ENORIASI  DIN  ZONA   GRADINII PENTRU  FAPTUL   CA  INCURCI  UN  BIET  PARINTE SA TI  DEA   300  DE  MIL  PENTRU  UN ALT PROIECT  LA  O  BISERICA  CA  NU  TI  CONVINE  MATA   CEVA. SI  CEI  500   SE  ROAGA  PENTRU  MATA  IN  ACEST  POST

 8. eu postat marți, 22 noiembrie, 2011, 22:26

  mare nesimtit indianul!!!
  oare nu se gandeste ca la cata lume a fost de fata si a vazut doi betivi demnitari cum se comporta, s-a filmat si s-a inregistrat cele intamplate si o sa vada tot poporul atitudinea lor de ordinari ??? mai vrea sa ajunga si primar….

  RUSINICA!!!

 9. gelu postat miercuri, 23 noiembrie, 2011, 14:11

  in ce calitate s-a dus solomon sa -i ceara socoteala  , asta-i prima intrebare si dupa aceea sa dea explicatii, in calitate de deputat sau de spritangiu?

 10. je postat miercuri, 23 noiembrie, 2011, 16:32

  acest porc slinos care sta in blocurile ANL si face pe dansul cand merge si care atunci cand se trezeste se duce la oglinda, se i-a la palme si se intreaba cum de a ajuns deputat nu are ce sa caute intre oameni nu in camera deputatilor, unde cred ca acum vreo 5-6 ani credea ca se fabrica sosete… rusine acestui cetatean de etnie roma!!!

Posteaza un comentariu