Trafic mai sigur, la Husi

La sfrsitul sptmnii trecute, politistii Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui au desfsurat pe raza municipiului Husi o actiune care a avut drept scop reducerea numrului accidentelor rutiere comise pe fondul consumului de buturi alcoolice, precum si constientizarea opiniei publice asupra dinamicii si consecintelor accidentelor rutiere comise pe acest fond.

La actiune au participat politisti din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, Serviciului de Ordine Public si Serviciului de Interventie Rapid care au efectuat filtre la intrrile si iesirile din municipiul Husi. Au fost controlate 198 de autovehicule si au fost testati cu aparatul alcooltest peste 190 de conductori auto. Politistii au constatat 28 de fapte de natur contraven- tional, pentru care au aplicat sanctiuni contraven- tionale n valoare de 8.129 lei. De asemenea, a fost constatat o fapt de natur penal si au fost retinute, n vederea suspendrii exercitrii dreptului de a conduce autovehicule, cinci permise de conducere, trei dintre acestea pentru conducerea sub influenta buturilor alcoolice. Cu ocazia acestei actiuni a fost depistat Mihai T., de 50 de ani, din municipiul Husi, care se deplasa cu un autoturismul pe strada Ana Iptescu desi anterior consumase buturi alcoolice. Rezultatul testrii cu aparatul alcootest a indicat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur n aerul expirat, fapt pentru care brbatul a fost condus la Spitalul municipal Husi, unde i-au fost recoltate probe biologice n vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele brbatului a fost ntocmit dosar de cercetare penal n conformitate cu OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Politistii vor continua acest gen de actiuni, aducnd nc o dat n atentia conductorilor auto efectele consumului de alcool asupra organismului: sc- derea perceptiei (n mod deosebit a perceptiei vizuale, prin reducerea dimensiunilor cmpului vizual) si a capacittii de analiz (prin evaluarea incorect a distant elor si vitezelor de deplasare), instalarea unei stri de euforie si bravad, care are drept urmare subestimarea pericolelor si riscurilor ce apar n trafic; scderea concentrrii si atentiei (se instaleaz lipsa de vigilent); scderea reflexelor si a vitezei de executie a miscrilor; de multe ori, pe un fond de oboseal, se instaleaz si o stare de somnolent foarte periculoas.

Au calcat pe bec!

Pe parcursul activittilor de supraveghere si control al traficului rutier desfsurate la sfrsit de sptmn, politisti au identificat trei conductori auto care au nclcat normele rutiere care reglementeaz circulatia pe drumurile publice. Duminic sear, politistii Sectiei de Politie Rural nr. 4 Husi, cu ocazia exercitrii atributiilor de serviciu, l-au identificat n trafic pe Gheorghe M., de 56 de ani, din comuna Pdureni, care conducea un autoturism pe DC 35, pe raza comunei Pdureni. Deoarece brbatul emana halen alcoolic a fost testat de politisti cu aparatul alcooltest. Rezultatul testrii a indicat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur n aerul expirat, fapt pentru care brbatul a fost condus la Spitalul Municipal Husi, unde i-au fost recoltate probe biologice n vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele brbatului a fost ntocmit dosar de cercetare penal n conformitate cu OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. n noaptea de smbt spre duminic, politisti din cadrul Politiei orasului Murgeni au procedat la oprirea regulamentar a unui conductor auto care se deplasa cu autoturismul pe DN 24 A. Conductorul auto a fost identificat ca fiind Damian C., de 26 de ani, din municipiul Piatra Neamt. Tnrul conducea autoturismul proprietate personal, avnd numere de nmatriculare provizorii. Din verificri efectuate de politisti sa stabilit faptul c numerele de nmatriculare care erau expirate din luna octombrie a.c. n cauz a fost ntocmit dosar de cercetare penal sub aspectul svrsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul nenmatriculat. Duminic, politisti din cadrul Serviciului Rutier Vaslui l-au identificat n trafic pe Vasile V., de 58 de ani, din municipiul Focsani. Acesta se deplasa cu un autoturism pe raza comunei Muntenii de Jos, desi se afla sub influenta buturilor alcoolice. n urma testrii acestuia cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur n aerul expirat, fapt pentru care conductorul auto a fost condus la Spitalul Judetean de Urgent Vaslui, unde i-au fost recoltate probe biologice n vederea stabilirii alcoolemiei. n cauz a fost ntocmit dosar de cercetare penal sub aspectul svrsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de ctre o persoan care are o mbibatie alcoolic de peste 0,80 g/l alcool pur n snge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.