Posibila schimbare a pietei centrale a Brladului, motiv de disputa

Consilierii locali ai PSD Brlad au anuntat c nu vor vota intentia municipalittii de a schimba denumirea Pietei „1 Decembrie” n „Alexandru Ioan Cuza”, pe motiv c numele actual este plin de semnificatii istorice. Mai mult, schimbarea numelui nu poate avea loc nainte cu dou zile de… 1 Decembrie, Ziua National a Romniei. Sedinta de Consiliu Local (CL) n care edililor li se va cere acceptul cu privire la schimbarea denumirii pietei va avea loc mine, pe 29 noiembrie, cu dou zile nainte de Ziua National. Acest lucru i-a strnit nemultumirea deputatului PSD Adrian Solomon, care a apreciat intentia drept o „tmpenie mpotriva creia consilierii social-democrati vor vota mpotriv”. „Ce tmpenie mai e si asta? Cum s schimbi denumirea, plin de nsemntate pentru poporul romn, a unei piete n pragul zilei pe care o cinstim cu totii, ca romni adevrati ce suntem? ntr-adevr, Cuza a fost un fiu al Brladului cruia i datorm, ca natie, foarte mult, ns momentul 1 decembrie 1918 nu trebuie uitat n veci, pentru c el este cel mai important n existenta noastr ca stat unitar. Si din acest motiv pot anunta de pe acum c toti consilierii social-democrati vor vota mpotriva acestui proiect”, a declarat Solomon. Pe de alt parte, profesorul de istorie Adrian Solomon a vzut un alt proiect similar ca pe un lucru normal. Este vorba despre intentia de a se schimba si denumirea Pietei „9 Mai” n Piata „Sfntul Ilie”. Deputatul este de acord ntruct, spune el, nc din cele mai vechi timpuri ale urbei n preajma Bisericii „Sfntul Ilie” se adunau carele negustorilor si astfel s-au pus bazele pietei centrale.

8 COMENTARII

  1. din pacate de data asta sunt de acord cu dl SOLOMON, e bine ca piata 1 Decembrie sa ramane cu numele sau si piata 9 Mai sa devina Piata Sf Ilie… succesuri!

  2. Eu spun ca nu e rea schimbarea.Mutam piata cu totul la,,gradina zoologica”-acolo avem si spatiu si istorie-A vem statui peste tot.Acolo merge mai tot orasul…

  3. Sunteti neinformati si cei de la ziar,si Solomon si cei care comentati .Nu pietei 1 Decembrie i se schimba numele ci platoului din fata primariei unde e arteziana i se pune numele Al.I.Cuza.Aceasta nu are nume acum. Vorbiti ca sa va aflati in treaba.

  4. niste dobitoci, in loc sa faca ceva in plus pentru orasul asta, ei se gandesc sa schimbe denumirea la ceva ce e deja facut , lasa-ti fratilor piata asa cum e si ganditi-va la ceva bun pentru Barladul asta amarat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.