Liceul Cuza Brlad combate activ abandonul si absenteismul scolar

ncepnd din acest an scolar, cadrele didactice ale Colegiului Tehnic Alexandru Ioan Cuza Brlad si-au propus s implice elevii n diverse activitti educative, scopul final fiind strpirea abandonului scolar si al absenteismului. Mai exact, se urmreste identificarea cauzelor celor dou fenomene si a modalitt ilor de combatere a lor, precum si prezentarea unor comportamente si atitudini constructive, prin care elevii s le constientizeze consecintele. Pentru nceput, sptmna trecut, n aula institu- tiei liceale, elevi, printi, psihologi scolari si profesori-diriginti au participat la o or de dirigentie cu tema Noi rspundem prezent. Activitatea a fost coordonat de prof. Irina Chiriac, directorul educativ al unittii, si a implicat patru grupe de elevi (inclusiv de la cele trei clase din programul Salvati Copiii de Abandon si Neintegrare) si dirigintii acestora. Prima parte a fost dedicat dirigintilor, care au rspuns unor ntrebri si cerinte privind stabilirea unui nivel al gravittii absenteismului si abandonului n rndul elevilor, pe o scar de la 1 la 10. Ulterior, n ipostaz de printi, li s-a cerut s descrie cum anume ar reactiona la aflarea vestii c fiul/fiica lor chiuleste la ore, dar si s enumere ce msuri au luat n calitate de diriginti pentru a preveni astfel de situatii. Un moment deosebit l-a constituit faptul c elevii participanti au ntocmit diplome individuale de prezentare, prin care s-au autocaracterizat si, la rndul lor, au caracterizat fiecare coechipier. De asemenea, echipele au realizat afise inedite sub form de grafice, desene sau semne de circulatie, ce au evidentiat activittile preferate ale elevilor, nsemntatea actului educational si a prezentei la cursuri, precum si sloganuri prin care si-au exprimat opinia privind consecintele absenteismului sau ale abandonului scolar, ne-a spus prof. Irina Hulici, responsabilul cu promovarea imaginii scolii. Finalul orei de dirigentie a fost rezervat unei dezbateri pe tema abordat, printii fiind solicitati s se implice mai mult n viata scolar a copiilor lor pentru a preveni accentuarea acestor situatii.

3 COMENTARII

  1. Dragi profesori ,nu va mai zbateti asa de mult pentru ca niciodata nu o sa reduceti absenteismul,absentii pleaca si nu vor sa va auda prostiile voastere.Cu ce ii atrageti sa faca scoala????Dati-le servicii ,stimulati-i cu burse si vor veni………….

  2. Sunteti varza , de la ministru educatii pana la profesor , nu intelegeti cum se obtine un interes pentru scoala , absenteismul nu are nici o legatura ci vina e sistemul educational cum e structurat , FOARTE PROST , foarte foarte prost.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.