Calculatorul le-a facut dreptate pensionarilor

Programul automat de repartizare a biletelor de tratament a eliminat din sistem abonatii la vacante, aglomeratia, acuzele privind distribuirea preferential a biletelor etc. Dup ce sunt selectionati pentru un sejur conform unor criterii specifice, pensionarii si salariatii si ridic multumiti tichetele. n acest an, n cele 16 serii, au mers ntr-o statiune 3.572 de persoane, statiunile preferate de vasluieni fiind Nicolina, Herculane si Felix.

Sistemul automat de repartizare a biletelor de tratament balnear a adus satisfactie n rndul pensionarilor si salariatilor vasluieni. De la Casa Judetean de Pensii (CJP) au disprut aglomeratia, scandalurile si acuzele legate de repartizarea incorect a biletelor, replicile dure ale beneficiarilor la adresa functioarilor. Mai mult, dac n anii trecuti, anumite persoane erau abonate la tratament iar altele nu prindeau niciun billet, n prezent, calculatorul a fcut dreptate. Persoanele care primesc bilete prin sistemul automat stiu c trebuie s se prezinte la CJP pentru a ridica biletele pentru c, n caz contrar, le vor pierde. Mult mai putine probleme n distribuirea biletelor au si angajatii CJP Vaslui, selectia online reducd semnificativ volumul de munc si eventualele nereguli. Si, cum sistemul functioneaz brici, rezultatele nu s-au lsat asteptate. n cursul acestui an, pentru cele 16 serii de persoane care au plecat la tratament au fost alocate 4.001 bilete, din care au fost distribuite 90%, adic 3.572 bilete. n cursul acestei luni, ultimele dou grupuri de pensionari si asigurati vor pleca ntr-o statiune balneoclimateric. O serie, pentru care s-au repartizat toate biletele, va pleca n data de 11 noiembrie, iar ultima serie din acest an pe 29 noiembrie. Pentru acest ultim grup de persoane sunt alocate 93 de bilete, din care au fost repartizate 50%. „Pn pe data de 15 noiembrie, toate persoanele pentru care s-au repartizat automat biletele trebuie s vin s le ridice. Dac nu vin, biletele rmase se vor da la restul solicitantilor. Pentru ultima serie, noi avem nregistrate 360 de cereri”, a spus Loredana Enache, purttor de cuvnt la CJP Vaslui.

Criterii de acordare a biletelor

Pentru a pleca ntr-o statiune la tratament, un pensionar trebuie s ndeplineasc o serie de criterii specifice. Cele mai mari sanse pentru a obtine un sejur le are beneficiarul care nu a avut un bilet n ultimii doi ani, situatie pentru care primeste 10 puncte. La fel de important este si categoria de pensie a solicitantului, persoana care detine pensie de invaliditate fiind compensat cu 8 puncte. Un al treilea criteriu determinat pentru pensionari, pentru a se trata ntr-o statiune balneoclimateric este si cuantumul pensiei. Conform criteriilor specifice de acordare a biletelor, btrnii care au pensii n sum mai mic de 400 lei primesc nivelul maxim de punctaj, adic 6 puncte. Nici asiguratii la bugetul asigurrilor sociale care vor s plece n statiune nu scap de acest punctaj. Dac nu a beneficiat de un bilet n ultimii doi ani, salariatul este recompensat cu 10 puncte, iar dac nivelul venitului brut lunar este sub 600 lei, mai primeste 6 puncte. Noile criterii specifice de acordare se aplic si beneficiarilor cu drepturi n baza unor legi speciale si beneficiarilor de drepturi acordate persoanelor cu handicap, n baza Legii nr. 448/2006.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.