joi, 24 noiembrie 2011

«Ciudateniile» conflictului de la Iguana

joi, noiembrie 24, 2011, 3:00
Stire din categoria Deschidere Comentarii: 12 Comentarii pana acum.


Ieri, Agentia pentru Drepturile Producãtorilor de Fonograme din România (ADPFR) a remis un comunicat de presã legat de incidentul de la sfârsitul sãptãmânii trecute, în urma cãruia un inspector a iesit cam «ciufulit» din mâinile deputatului Adrian Solomon si ale viceprimarului Traian Petcu. În documentul respectiv apare însã o mentiune socantã, care, într-un fel sau altul, pune la îndoialã autoritatea întregii Politii Române. Astfel, în comunicat se spune cã victima a fost nevoitã sã sune la 112, cu toate cã era însotitã de un politist «care a suportat deopotrivã aceleasi agresiuni fizice si verbale». Conducerea Politiei Bârlad infirmã categoric aceste afirmatii. Astfel, credibilitatea inspectorului agresat scade considerabil. Colac peste pupãzã, nici timpul pe care l-a petrecut în club inspectorul nu corespunde cu opinia oficialã a Politiei.

În comunicatul ADPFR se explicã, cu lux de amãnunte, tot ce s-a întâmplat în seara de 19 spre 20 noiembrie în clubul din Bârlad în care au avut ghinionul sã dea unul peste celãlalt inspectorul Viorel Brumãras si deputatul PSD Adrian Solomon, însotit de viceprimarul Traian Petcu. Practic, în comunicat se spune exact ceea ce este scris si în plângerea penalã pe care Brumãras a depus-o la Politia din Bârlad în seara în cauzã. Tot, cu o singurã exceptie. Iatã pasajul din comunicat care l-a fãcut pe comisarul sef Vasile Chelaru, seful Politiei Bârlad, sã îi zdruncine serios credibilitatea inspectorului Brumãras. „În timpul completãrii documentatiei necesare în vederea încheierii licentei neexclusive de reproducere, respectiv o declaratie completatã de reprezentantul societãtii în cauzã, în locatia unde se completau respectivele înscrisuri s-au prezentat douã persoane ce au împiedicat desfãsurarea activitãtii realizatã de reprezentantii nostri, acestia fiind agresati, atât verbal, cât si fizic de cele douã persoane de sex masculin, identificat i ulterior ca fiind domnul Solomon Adrian si domnul Petcu Traian, persoane de marcã din municipiul Bârlad. Mentionãm cã reprezentantilor nostri nu li s-a permis sã pãrãseascã incinta, fiindu-le blocate cãile de iesire de cãtre persoanele mentionate, astfel reprezentantii ADPFR fiind nevoiti sã sune la Apelul de Urgentã 112, chiar dacã erau însotiti de un reprezentant al legii, care a suportat deopotrivã aceleasi agresiuni fizice si verbale”. Cã Solomon l-a bruscat si/sau înjurat pe inspector, cã i-a rupt hainele de pe el sau ce i-a mai fãcut rãmâne sã se stabileascã de cãtre autoritãtile competente, care deja desfãsoarã cercetãri în acest caz. Însã cum rãmâne cu politistul agresat fizic si verbal?! Lam întrebat pe seful Politiei Bârlad, care a infirmat categoric cã asa ceva sar fi întâmplat. „În declaratia pe care a dat-o colegul meu nu existã informatii cã a fost agresat, dar acesta confirmã cã a avut loc un schimb de cuvinte între cele douã persoane reclamante si reclamant. Mai rezultã, în schimb, si cã pânã la momentul pãrãsirii încãperii sau produs îmbrânceli sau bruscãri între cei trei, fãrã însã a fi implicat politistul”, ne-a declarat comisar sef Vasile Chelaru.

În TIMP ce…

Un alt aspect care a fost omis din comunicat, dar care are o importantã foarte mare în acest incident, este cel referitor la împiedicarea „reprezentant ilor ADPFR de a pãrãsi incinta”. Prin urmare, potrivit spuselor inspectorului Brumãras, Solomon si Petcu s-ar face vinovati de privare de libertate. Acest lucru s-a petrecut pe durata a o orã, ceea ce în practica judiciarã constituie o faptã de o mare greavitate si, potrivit articolului 189 din Codul Penal se pedepseste cu ani grei de puscãrie. În plus, în practica judecãtoreascã existã cazuri în care cei ce au privat de libertate chiar si pentru o perioadã de 15 minute au fost retinuti imediat. „Domnul deputat tinea cu mâna de clanta usii, cã usa se deschidea în interior. Am încercat împreunã cu politistul si nimic. Cu mâna pe Biblie jur si sã fiu eu sãnãtos cât a fost de îmbrâncit politistul. Am fost retinuti. Deputatul tinea de usã iar viceprimarul se împingea în mine. Când s-a deschis usa, am vãzut cã pe partea cealaltã era fratele patronului. Pânã la urmã am iesit, am urcat împreunã cu colegul în masina politiei iar scandalul a continuat din urmã. Circul ãsta a durat cam o orã. Atât a durat retinerea mea acolo!”, ne-a declarat Brumãras. Din nou apare o problemã: nici în acest caz constatãrile Politiei nu coincid cu ceea ce spune persoana agresatã, în sensul cã totul s-ar fi putut petrece în maximum 10 minute. Însã, nu exclud ca în tot acest timp sã nu se fi putut petrece faptele reclamate, ci doar exclud privarea de libertate pe o perioadã mai mare de 10 minute. „Din verificãrile efectuate pânã acum nu rezultã cã incidentul s-ar fi desfãsurat într-un interval de o orã, însã ancheta care va fi efectuatã în continuare va lãmuri si acest aspect. În evidentele institutiei noastre figureazã ora 00.14 ca moment al ajungerii reclamantului la noi pentru a pleca spre localul în cauzã însotit de un coleg. Au mai trecut câteva minute pânã ce acesta a ajuns la sediu si apoi l-a însotit pe reclamant cãtre local. Deci nu existã date despre nicio retinere, fie ea si pe durata a câteva minute sau o orã”, a mai spus Chelaru. Trebuie spus cã, potrivit registrului de apeluri efectuate la 112 în noaptea respectivã, am identificat o solicitare venitã de pe numãrul de telefon al deputatului Solomon la ora 00.39 si una de pe numãrul inspectorului Brumãras la ora 00.41.

Articol scris de:12 Comentarii to “«Ciudateniile» conflictului de la Iguana”

 1. ColtdeRai postat vineri, 25 noiembrie, 2011, 16:04

  Bah Adriene…..Petcule asa v-am zis eu sa va destrabalati? citesc cu indignare articolele scrise despre voi si-mi dau seama ca Barladul este mosia voastra? Bah berbecilor, ce calitate aveti voi de-a interveni in astfel de situatii? Va ales poporul ca sa fiti mascarici?? Solomoane nici nu stii cat de lingau poti sa fii…Petcu aghiotantul a uitat vremurile de umilintza si acum e cocosh?
  Pai de aia v-au ales oamenii ?? ca sa va dati voi in petec? sa va credeti ca pe propiile mosii??Solomoane stange cureau si nu te mai du prin birturi ca vine campania electorala si mai trebuie sa dai si tu niste „ajutoare ” prin satele invecinate.
  Solomoane daca erai intr-un birt prin Bukrest la fel procedai??? iti zic eu ca NU…ca veneau rachetii peste tine.
  Cu masina politiei ati fost dusi acasa?? dar de taxi nu ati auzit?? putina decenta ca ati ajuns unde ati ajuns datorita noua, pL|limii.
  Hai norok Sulamon&Preputz !

 2. cfr-istu....... postat marți, 29 noiembrie, 2011, 20:44

     Eu unul il stiu pe unul SOLOMON care era controlor de bilete pe tren si era un mare prostan . Asta si-a amendat nevasta ca a gasit-o fara legitimatie de calatorie in tren. Oare asta ce-i poarta numele o fi ruda cumva ??? Poate da o explicatie.

Posteaza un comentariu