Primiti cu recensamntul?!

n aceast dimineat, la ora 8.00, n ntreaga tar ncepe Recensmntul populatiei si locuintelor 2011. La nivelul judetului Vaslui, n teren vor opera 1.880 de recenzori. Acestia vor fi usor de recunoscut, pentru c sunt obligati s poarte ecusoane speciale si mape albastre. Formularele care vor fi completate de populatie se refer la locuint, persoane si gospodrii. Cettenii au obligatia s rspund la toate ntrebrile din formulare si s si dea Codul Numeric Personal. Important de mentionat: toate datele furnizate sunt strict confidentiale.

Astzi, de la primele ore ale diminetii, 1.880 de recenzori se vor deplasa n teren, n sectoarele de recensmnt n care au atributii. n total, persoanalul care va fi implicat n derularea recensmntului se ridic la 2.240 de persoane, din care 1.880 recenzori (persoanele care merg pe teren pentru a culege datele de la fiecare locuint). Alte 347 de persoane au calitatea de recenzori sefi, din care 83 de recenzori au rol de coordonare. Alte 13 persoane sunt responsabile de circumscriptiile urbane, care sunt deschise n municipiile Vaslui, Brlad si Husi. Din cei 13 responsabili, trei functionari au un rol de coordonare. Rodica Ciocrlan, director adjunct al Directiei Judetene de Statistic (DJS) Vaslui, a precizat c judetul Vaslui este mprtit n 1.880 sectoare de recensmnt, fiecare sector cuprinznd o zon care are n component n jur de 100 locuinte. „Fac un apel ctre toti locuitorii judetului Vaslui s deschid usa recenzorilor si s rspund la ntrebrile de pe formular. Cettenii trebuie s dea Codul Numeric Personal, fr frica c aceste date ar putea fi folosite n alte scopuri dect cele pur statistice. Locuitorii trebuie s stie c toate datele sunt confidentiale!”, a precizat Rodica Ciocrlan. Recensmntul este foarte important pentru toate unittile administrativ-teritoriale, pentru c, n functie de rezultate, se va face repartizarea fundurilor pentru investitii. Cu alte cuvinte, proiectele de modernizare a comunittilor locale vor dispune de finantare tinndu-se cont de numrul populatiei.

Formularele de completat

Formularele care se completeaz de ctre populatie se refer la locuint – cldire, la gospodrii si la persoane. n ceea ce priveste persoanele, formularele sunt de mai multe feluri: formulare pentru persoane prezente si teporar absente mai putin de 12 luni (Formular P), formularul pentru persoanele plecate pe o perioad ndelungat, mai mult de 12 luni n tar sau strintate (Formuler PPI), formularul pentru persoane temporar prezente n gospodrie (Formular TP), formularul pentru toate persoanele de 15 ani si peste 15 ani plecate n strintate (Formular M). Pentru unittile de locuint n comun se completeaz Formularul SC si, dup caz, se completeaz Formularul P sau Formularul TP.

Recenzorii poarta ecusoane si mape albastre

Acest recensmnt este primul realizat conform regulilor stabilite de Comisia European. Rspund la ntrebri persoanele de peste 15 ani inclusiv, iar pentru copiii cu vrste mai mici de 15 ani ofer date adultii din gospodria respectiv. Dac nu v vor gsi acas la prima vizit, recenzorii v vor lsa n csuta postal sau n us datele de contact. i puteti suna ca s fixati o zi si o or pentru ntlnire si completarea chestionarelor. Dac vreti, puteti primi recenzorul n cas. Dac nu, puteti rspunde n fata usii. Recenzorul nu are voie s v cear niciun fel de documente justificative, n afara actelor de identitate. Exist un set de ntrebri la care veti rspunde numai dac doriti: este vorba despre datele referitoare la etnie, apartenenta religioas, limba matern si la eventuale dizabilitti (ultima sectiune din formularul Persoane). n rest, toate ntrebrile sunt obligatorii. Dac refuzati explicit s rspundeti la ntrebrile obligatorii, puteti fi amendat cu sume cuprinse ntre 1.500 si 4.500 de lei. Cei angajati temporar ca recenzori poart la vedere ecusoane cu nsemnele si sigla Recens mntului populatiei si locuintelor 2011, precum si o map albastr, inscriptionat la fel. Pe legitimatie figureaz numele recenzorului, iar acesta este obligat s confirme identitatea de pe ecuson, artnduv cartea sa de identitate.

8 COMENTARII

  1. O magarie. Au bani ptr a ne numara ? Ce naiba au facut imbuibatii tarii ptr a creste nr. populatiei? Ne-au fugarit tinerii si valorile din tara, de au ramas bosorogii si toate scursurile pricepute a se infrupta din ce a mai ramas din sacul plin odata? Ce idei prostesti le vin acestor idioti. Sa aloce bani acolo unde chiar ;arde’ problematica tarii; SOCIALUL,SOMAJUL,PENSII.ETC.

  2. cnp-ul le trebuie ca in momentul alegerilor de anul viitor, sa votam fara sa mergem la vot ceea ce se chema frauda, si cica daca nu vrem sa dam cnp ul luam si amenda si ce amenda pana la 5000 lei deci daca nu vrem sa le” dam o mana de ajutor sa fraudeze alegeril la anul viitor la dai bani .recensamant de tot rasul ,sa ma intrebe unde am wc -ul. PENIBIL SI COSTISITOR!!!

  3. Recesamantul tine pana pe 31 Octombrie, vecinii pot raspunde ei in locul tau din ce stiu eu,
    apoi mai e si telefonul, cred ca le poti furniza prin telefon anumite date cum e cnp-ul si altele,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.