Orele chiulite, masurate in zile de foame

Elevii vasluieni au nceput s deconteze absentele nemotivate fcute n cursul anului scolar precedent. Desi au chiulit n particular, de suferit are ntreaga familie a elevului. ncepnd cu luna august, 600 de familii nu mai primesc alocatia de sustinere. Alte 2.946 de familii ale elevilor care au avut 10 sau 20 de absente vor primi alocatiile diminuate cu pn la 50%. Conform datelor partiale, unui numr de 3.577 elevi le revin 56.000 de absente.

Absentele nemotivate fac ravagii n rndul beneficiarilor de alocatie pentru sustinerea familiei. Potrivit noilor reglementri legale, n cazul n care se constat absente n rndul copiilor, alocatia este suspendat sau se diminueaz proportional cu numrul absentelor. Din nefericire, elevii vasluieni sau dovedit a fi extrem de harnici n aceast directie. n urma analizei datelor partiale transmise de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui ctre Agentia Judetean de Prestatii Sociale (AJPS) Vaslui, 3.577 de elevi au strns n total 56.000 de absente. n consecint, au fost suspendate de la plata alocatiei 600 de familii din care fac parte copiii care au nregistrat, fiecare, mai mult de 20 de absente. AJPS Vaslui a transmis primriilor listele cu familiile care nu vor mai beneficia de acest sprijin financiar pn la ncheierea semestrului I din anul scolar 2011 – 2012. Tot n urma analizei datelor partiale privind situatia absentelor nemotivate, n cursul lunii octombrie vor fi operate si diminuri ale cuantumului alocatiei aferente lunilor august si septembrie. Astfel, din cauza absentelor fcute de copii, 2.946 de familii vor avea alocatii mai mici cu 20 respectiv 50%.

Absentele costa

n cazul n care se constat absente, cuantumul alocatiei se diminueaz proportional cu numrul absentelor astfel: 20% din cunatumul alocatiei pentru fiecare copil care are maxim 10 absente; 50% din cuantumul alocatiei pentru fiecare copil care are maxim 20 de absente. Diminuarea dreptului financiar se mentine pentru o perioad de trei luni. Pentru copiii care nregistreaz mai mult de 20 de absente se procedeaz la suspendarea alocatiei pn la finalizarea semestrului I a anului scolar 2011 – 2012. Prevederile legii se aplic copiilor cu vrst scolar de pn la 18 ani. Alocatia pentru sustinerea familiei are drept scop completarea veniturilor familiei n vederea asigurrii unei situatii materiale mai bune pentru cresterea copiilor. De asemenea, prin acest drept social se stimuleaz si frecventarea de ctre copii de vrst scolar a cursurilor unei forme de nvtmnt. n acest sens, ISJ Vaslui are obligatia s transmit AJPS, n luna urmtoare ncheierii semestrului al II-lea al anului 2010 – 2011, situatia privind absentele nemotivate nregistrate de elevi pe parcursului semestrului scolar. Plata alocatiei pentru sustinerea familiei se efectueaz de ctre AJPS Vaslui, la dispozitia primarului. La aceast dat, la nivelul judetului Vaslui sunt nregistrati 19.800 de beneficiari de alocatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.