(Im)posibila iertare

Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, a prezentat, ieri, variantele pe care le au la ndemn Constantin Constantinescu si Jan Ciupilan: ori cei doi primari si asum greselile fcute pn acum si poate vor fi iertati, ori si vor continua cu jocul duplicitar si vor fi exclusi din partid. Cale de mijloc nu exist, a subliniat liderul socialdemocrat, pentru c a venit vremea s rupem pisica!.

„Doresc Jan Ciupilan si Titi Constantinescu s fac echip cu Dan Marian? S fac echip, dar la PDL!”, a declarat, ieri, n cadrul unei conferinte de pres, Dumitru Buzatu, presedintele Organizatiei Judetene Vaslui a PSD. Altfel spus, liderul social-democratilor vasluieni le cere celor doi primari ori s si asume public „parteneriatele” cu deputatul Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, ori s le denunte. „Cei doi trebuie s spun: Vreau s fiu primar din partea PDL pentru c acest partid a guvernat tara foarte bine. La fel, Dan Marian trebuie s spun: Eu vreau s fiu presedinte la Consiliul Judetean pentru c vreau s desfiintez judetul”. Pe de alt parte, a artat Buzatu, nc mai este cale de mpcare. „Dac cei doi si asum responsabilittile care decurg din calitatea de membru al PSD si din cea de candidat al partidului la viitoarele alegeri, poate i iertm”. Acest al doilea scenariu, desi este putin probabil s fie luat n considerare de vreunul din cei doi primari aflati n situatia de a alege o tabr, va fi elucidat n zilele urmtoarea, cnd Jan Ciupilan si Titi Constantinescu trebuie s dea ochii cu organizatiile din care fac parte. Orice alt scenariu este exclus din start de Dumitru Buzatu, care de altfel rmne consecvent pozitiei pe care a exprimat-o de-a lungul zilelor trecute: „Am luat decizia ca cei care au pactizat cu adversarii politici, s-au exprimat public mpotriva partidului si s-au pretat la activitti antistatutare s fie invitati n fata structurilor de conducere iar propunerea mea a fost s fie exclusi din partid”, a explicat Buzatu. Liderul PSD Vaslui a mai spus c nu este suprat pe cei doi edili, motivul posibilelor excluderi din partid fiind nclcarea repetat a normelor de conduit. „Nu-mi spui mie la ureche c i sustii pe membrii PSD. Iesi public si faci asta. Lam auzit pe Jan Ciupilan spunnd asta? Nu l-am auzit! Trebui s fim corecti! A venit momentul s rupem pisica! A venit momentul s dm afar trdtorii din partid! Nu admitem trdtori care stau cu fata la PSD si cu fundul la PDL!”. De mentionat c n rndurile primarilor care risc s fie exclusi din PSD se nscrie si Sandu Vasilache, primarul comunei Duda Epureni, un intim al „chermezelor” politico-administrative pe care le organizeaz Dan Marian.

Primar administrator nu exista!

Greseala fundamental a edililor vizati este, a mai spus Dumitru Buzatu, faptul c acestia s-au crezut si se cred mai presus de organizatiile care i-au propulsat n functiile detinute n prezent. „Nu sunt primari administratori, asa ceva nu exist! Primarii sunt alesi politic, dac sunt alesi pe listele unui partid, si trebuie s respecte hotrrile partidului si pe membrii acestuia! (…) Titi Constantinescu nu s-a nscut primar, nici Jan Ciupilan. Noi, colegii lor, am muncit enorm pentru a-i scoate primari. Iar acum nu mai stim cine am fost?! Dac nu exist respect si responsabilitate, nu esti om politic, ci doar un mrunt potlogar”, a mai spus Dumitru Buzatu.

l invit pe dl Dan Marian s nu mai ameninte pe nimeni

„nteleg foarte bine prietenia dintre Jan Ciupilan si Dan Marian, dar nu cred c Jan Ciupilan are nevoie s fie aprat de Dan Marian. Dac totusi l apr, nseamn c e adevrat ce am spus noi – c a trdat si a pactizat cu reprezentantii puterii. Nu vd calitatea pe care o are Dan Marian, n afar de cea de „derbedeu politic”, de si permite s ameninte oamenii. l invit pe domnul Dan Marian s nu mai ameninte pe nimeni”, a mai spus Dumitru Buzatu, care a demontat si scenariul avansat de unii „interesati de politic” cu privire la candidatura dr. Nelu Ttaru, mebru PNL, la Primria Husi. „Protocolul este foarte clar: unde primarul este din PSD, candidatul va fi din PSD; unde este liberal, candidatul va fi liberal”, a conchis liderul PSD Vaslui.

4 COMENTARII

  1. Pe drumul de care zici in toate comentariile tale circula 5 carute pe zi (2 la Lungesti si 3 la Talasmani). Pentru acestea propun sa se faca o autostrada ca doar si acei oameni platesc niste impozite de 2 lei/an la bugetul statului. Si ca pierderile pentru asfaltarea drumului sa fie uriase propun ca drumul sa fie asfaltat de catre „Farmazon” – Transir Murgeni – Emil Savin- ruda domnului Mihalachi PSD. Vezi furaciunea de la drumul Murgeni -Cretesti (achizitionarea de material balastier fara sa plateasca taxe, masini supratonate care au distrus celelate drumuri si pe care Politia, ARR-ul, etc. „nu le vad” cand tranziteaza Barladul, ca de… sunt de la PSD). Asa ca, propun sa se faca o autostrada cu cate 4 benzi / sens ca sa ne „bucuram” toti de aceste pierderi sau mai degraba furturi.

  2. Ce parere aveti de un primar care in doua mandate castigate si efectuate, una in PNL , una in PDL nu a fost in stare sa asfalteze sau sa repare un drum care in momentul actual figureaza ca drum judetean???? Este vorba de d-nul primar din comuna Bogdanita. Daca vreti sa faceti un drum in care sa va faceti praf masina, va rugam poftiti cand ploua pe ruta Barlad-Bogdanita. DRUM JUDETEAN !!!!!!!!!!!

    SI a fost doua mandate la putere. HA .

  3. Buzatu si Mihalachi „PSD” de la CJ Vaslui sunt raspunzatori de saracia judetului si stare proasta a drumurilor judetene, in judetul Galati CJ tot PSD de acolo a asfaltat si reparat drumurile chiarpe timp de criza. De ce CJ Vaslui (PSD) nu vrea sa asfalteze drumul judetean din comuna Vinderei ,Lungesti-Talasmani ca si acesti cetateni platesc taxe si impozite de ani de zile?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.