Fara prieteni si proiecte la deruta!

Cu dou zile nainte de sedinta ordinar a Consiliului Local (CL) Brlad, social-democratii au anuntat, prin vocea deputatului Adrian Solomon, c vor taxa la snge orice evadare din legalitate a primarului Constantin Constantinescu. Dou proiecte au atras atentia presedintelui PSD Brlad: organizarea Srbtorii Toamnei de ctre un prieten al primarului, Vasile Ciochin, si desemnarea de-acum celebrului city manager n persoana lui Cornel Plesu, un alt prieten al aceluiasi primar.

Pe ordinea de zi a sedinte CL Brlad, care va avea loc pe 30 septembrie, exist un proiect de hotrre, la pozitia 26, care atrage atentia chiar si unui neavizat. Acesta se refer la „Aprobarea organizrii de ctre Directia pentru Administrarea Pietelor, Parcrilor si Cimitirelor (DAPPC) Brlad a evenimentului Srbtoarea Toamnei la Brlad, prevzut n programul activittilor cultural-artistice si sportive ce se vor desfsura n 2011”. Problem, ntruct evenimentul a fost programat s nceap nc de pe 29 septembrie! Deci, cum poate fi el aprobat pe 30? Aceeasi ntrebare i-am pus-o si deputatului PSD de Brlad, Adrian Solomon, care declarase recent c sia asumat n totalitate coordonarea si programul administrativ al grupului PSD din CL. Cum formatiunea detine majoritatea n Consiliu, cu un numr de 15 consilieri dintr-un total de 21, lui Solomon i-a venit foarte usor s se pronunte, pe fondul unor relatii tot mai tensionate ntre el si nasul su de cununie, primarul Constantinescu. Si, c tot veni vorba de relatii, trebuie amintit si relatia de prietenie pe care o are primarul cu seful DAPPC, Vasile Ciochin. „Nu cred c se va putea asa ceva, n conditiile n care eu nu am vzut un asemenea proiect pe ordinea de zi. Iar dac exist, nu va exista un vot. Nu spun mai multe, deocamdat”, ne-a declarat Adrian Solomon. Cu toate acestea, proiectul, care este si un fel de nebuloas absolut, apare pe ordinea de zi semnat de primar si avizat de secretar, numai c nu se mai regseste n mapele de sedint ale consilierilor locali. Ceva-ceva exist ns n mapele n cauz. Este vorba despre un proiect pentru modificarea si completarea programului activittilor cultural-artistice si sportive pentru anul n curs. Potrivit acestuia, nu ar mai fi vorba despre nicio delegare n privinta organizrii evenimentului, ci despre includerea unor noi evenimente n desfsurtor. Culmea, toate s-ar desfsura n luna septembrie, cu toate c votul consilierilor locali ar urma s fie dat n ultima zi a lunii, dup ora 16.00.

Nu si iarasi nu!

Ajungem la un proiect cruia Solomon i-a dedicat o atentie deosebit. Este vorba despre proiectul numrul 14, privind „aprobarea atributiilor criteriilor de selectie, contractului-cadru de management, obiectivelor si criteriilor de performant pentru administratorul public municipal”, n spet arhicunoscutul „city manager”. Acesta apare, att pe ordinea de zi, ct si n mape, numai c, spune Solomon, nu acelasi lucru se va ntmpla si cu aparitia postului n cauz. „E o functie total inutil si o nou modalitate de a cheltui bani publici fr rost. Noi vrem ca banii destinati acestei functii s ajung la scoli. Si asa vom face! Vom vota mpotriva acestui proiect, unul total… eronat, cu multe greseli, din care observm chiar c primarul si d singur dispozitii. Este vorba, clar, despre lips de seriozitate si despre un proiect ntocmit doar asa, la derut”, ne-a mai declarat presedintele PSD Brlad. „Ghimpele” lui Solomon este de fapt mpotriva apropiatului primarului Constantinescu, Cornel Plesu, cel pe care edilul sef l-ar prefera pentru functia de city manager. De altfel, socialdemocratul a declarat c va depune toate eforturile pentru ca Plesu s nu fie „uns” n aceast functie, ntruct este „un turntor si un securist”. Despre votul pregtit de socialdemocrat i, primarul Constantinescu nu a comentat n niciun fel.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.