Zilele Vasluiului: trei zile de nota 10!

1
257

Timp de trei zile, Vasluiul a fost n srbtoare. Primria, organizatorul Zilelor Vasluiului, nu a uitat pe nimeni: au fost premiati olimpicii, au fost omagiate cuplurile care au mplinit 50 de ani, au avut loc numeroase actiuni culturale si sportive si a fost asigurat nu numai distractia tinerilor, ci si a copiilor si a persoanelor n vrst. Vasluienii s-au bucurat din plin ceea ce li s-a oferit, uitnd pentru cteva zile de grijile cotidiene.

Din punct de vedere cultural, Zilele Vasluiului au fost zilele n care, mai mult ca niciodat, au adus n actualitate personalittile vasluiene care s-au nscut pe aceste meleaguri si si-au pus amprenta, ntr-un fel sau altul, n dezvoltarea economic, politic, social sau cultural a acestei tri. De remarcat implicarea Muzeului Judetean Vaslui care, vineri, a organizat nu numai o nou editie a expozitiei “Onor la Maresal”, centrat pe evocarea maresalului Constantin Prezan, dar si un colocviu cu tema “Oameni de seam ai Vasluiului”. “Multe personalitti de seam ale Vasluiului au fcut cinste meleagurilor noastre si pentru noi este o datorie de onoarare s nu-i lsm n uitare”, a spus Laurentiu Chiriac, directorul Muzelui Judetean Vaslui. n acest ton a vorbit despre personalitile istorice prof. dr. Nicolae Ionescu, n timp ce Oana Rusu si Maria Martinescu au adus n actualitate personalittile Elenei Cuza, prima doamn Romniei, a academicianului si omului politic, G. G. Mironescu, a lui Constantin Tnase si a lui Valentin Silvestru. n acelasi ton, a fost lansat albumul “Academicienii Vasluiului”, realizat de Liviu Mrghitan si prof. Ioan Mancas. Biblioteca Judetean a gzduit, asa cum se cuvine unei institutii care lucreaz cu cartea”, dup cum spunea Gelu Voicu Bicinet, directorul unittii, lansarea celor mai recente crti aprute pe plan local, semnate de Gruia Novac si Petruta Chiriac, dar si a celui de-al XVIIIlea numr al revistei “Baadul literar”. Smbt, artista vasluian Doina Leahu si-a vernisat, n incinta Clubului de zi “Prietenia”, expozitia de art plastic intitulat generic “Estetica Rugciunii”, iar Biblioteca Judetean a lansat programul “Bibliovoluntarii”.

Vasluienilor le place sportul

Handbal, fotbal, not, tenis de mas, sah, street-ball, role, skateboard, bike au fost doar cteva din competitiile sportive desfsurate n ultimele trei zile la Vaslui. Iar concurentii nu au lipsit, chiar dac unele dintre concursuri nu s-au bucurat de un impact att de mare pe ct si-ar fi dorit organizatorii. “Putem s spunem c vasluienilor le place s fac sport si particip, s spunem c n numr destul de mare la competitiile sportive. Poate nu att de mare pe ct ne-am dori noi, la unele discipline, dar probabil si pentru c foarte multi dintre tineri sunt plecati n vacant. Spun tineri pentru c la majoritatea concursurilor organizate, cu exceptia sahului, unde am avut concurenti de toate vrstele, concurentii au fost tineri. Poate nici premiile nu au fost extrem de motivante, dar la fiecare competitie s-au oferit premii n bani, cupe, diplome, tricouri si mingi de fotbal”, ne-a spus prof. Alexandru Mihai Stoian, directorul Directiei Judetene de Tineret si Sport (DJTS) Vaslui. C vasluienilor le place sportul s-a demonstrat ns asear, cnd mii de suporteri au fost prezenti pe stadion pentru a-si sustine echipa de fotbal n meciul cu Ceahlul Piatra Neamt.

Smiley, Iris si Ansamblul maestrului Botgros

Zilele Vasluiului au fost caracterizate de o suit ntreag de spectacole si concursuri, organizate pentru a satisface toate gusturile si toate vrstele. Cele dou locatii alese pentru desfsurarea spectacolelor, Parcul Copou si Strandul, au rsunat de dimineata si pn seara de muzica oferit de formatiile si interpretii invitati s animeze atmosfera. Indiferent dac a fost vorba de muzic popular, oferit de Grupul folcloric coregrafic “Joc”, Ansamblul “Rapsodia Vasluiului”, si de Grupul folcloric “Mugurelul”, sau de muzic usoar, oferit de Nadia, Tigers- Company, Isabela Nitic, Denisa Ciobanu, Cosmina Adam, de elevi ai Palatului Copiilor sau de Grupul Bibliosong si “Rotaria”, vasluienii au apreciat din plin toate evolutiile, aplaudndu-i la scen deschis pe artistii vasluieni. Nu au lipsit nici paradele de mod, dar nici concursurile distractive cu premii, ns cel mai asteptat moment al fiecrei zile a fost seara cu invitati speciali. Si n acest an Primria Vaslui a tinut s aduc n oras nume cunoscute pe scena artistic romneasc, atrgnd, sear de sear, sute de fani. Fie c a fost vorba de Smiley si Alex Velea, de Madinga, de Iris sau de DJ Project si Giulia, sear de sear atmosfera a fost incendiar, spre bucuria organizatorilor, care au recunoscut c, n acest an, si vremea a tinut cu vasluienii. Ansamblul focloric condus de maestrul Nicolae Botgros si de interpretul Dumitru Frcas s-a bucurat de aceeasi priz la public. Zilele Vasluiului s-au ncheiat, ca n fiecare an, cu un spectaculos foc de artificii.

Vasluienii mi-au spus: treci la munc!

La mplinirea vrstei de 55 de ani, Vasile Pavl, primarul municipiului Vaslui, si doreste sntate, putere de munc si i roag pe vasluieni s i fie, ca si pn acum, alturi. “Ce pot s mi doresc, ntr-o zi ca aceasta, dect s fiu sntos?! Asta mi doresc cel mai mult, s mi dea Dumnezeu sntate si de putere de munc, pentru a putea duce la bun sfrsit perioada care a mai rmas din acest mandat. Vasluienilor le doresc s fie alturi de mine, asa cum au fost din 2008 pn n prezent. I-am simtit mereu lng mine pe toti locuitorii orasului, care m-au sprijinit si mi-au spus: “Treci la munc si munceste!”” – Vasile Pavl, primarul municipiului Vaslui.

La Multi Ani

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.