Uite blciu’, nu e blciu’!

Desi, oficial, traditionalul blci din Brlad ncepe la 15 august, ieri, zona care gzduieste n fiecare an sutele de tarabe cu mbrcminte, preparate culinare si jucrii era nc goal. Asta n ciuda faptului c administratia local a decis ca taxa de nchiriere a spatiilor disponibile s rmn aceeasi din 2008, adic 8 lei/mp/zi.

Ca si n anii anteriori, nici de aceast dat, comerciantii din judete ndeprtate ale trii si care vin la blciul traditional din Brlad nu prea s-au nghesuit s nchirieze spatii. Si asta chiar dac majoritatea dintre ei si duc existenta doar din activitti de acest gen, prin toat tara. Nici preturile spatiilor de nchiriat rmase la fel ca n 2010 nu prea i-au determinat s ia cu asalt oborul din localitate. De fapt, ieri, pe strada Cpitan Grigore Ignat, din cteva sute de metri alocati n acest scop, doar un stand de gogosi era „la datorie”. Restul celor ctorva zeci care vnd haine din piele, nclt- minte, articole de mestesugrit popular, mititei si bere nu dduser nc nici un semn. Asta desi, oficial, srbtoarea ar fi trebuit s nceap chiar din 15 august. n schimb, n privinta iujurilor, alta este situatia. Majoritatea aparatelor ce ofer cteva minute de distractie au fost deja instalate de miercuri si sunt gata s primeasc localnicii. De la trenuletul electric si caruselul extrem si pn la masinutele electrice si mingea de box, toate „fceau cu ochiul” potentialilor clienti. ns, comparativ cu anul trecut, unele preturi au mai crescut, n timp ce salariile brldenilor au rmas aceleasi sau chiar au „intrat la ap”. Spre exemplu, pentru dou minute cu trenuletul, copiii trebuie s scoat din buzunar cte 5 lei, iar pentru masinutele electrice, cele mai cutate si mai aglomerate, pentru trei minute vor plti 7 lei. ns cum unele iujuri nici nu erau despachetate nc, iar de clienti nici nu putea fi vorba, ieri, iujurile nc „somau”. Cel mai probabil, abia smbt si duminic vor veni si restul celor care au nchiriat spatiile si abia de atunci se va putea spune c traditionalul blci anual din Brlad a nceput!

1 COMENTARIU

  1. Pierdere de timp, si total inutil acest fost traditie mare. Iarmaroc: tiganie, mizerie, hoti, persoane cu dizabilitati – scoase la cersit, marfa inutila, zgomot nu muzica, microbi peste tot. Ce e bun la asa ceva? Nu mai suntem pe vremea lui Creanga!!! CUi ii este necesar? Faceti papa la cantina si dati oamenilor si copiilor sa manance! De banii de iarmaroc….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.