Troleibuze noi pentru transportul public din Vaslui

Primria municipiului Vaslui intentioneaz s achizitioneze cinci sau sase troleibuze pentru transportul n comun. n prezent, prin intermediul Programului Integrat de Dezvoltare Urban, se construieste o linie de troleibuz, care va fi finalizat pn la finele anului 2012. Proiectul vizeaz constructia sistemului de rulare, fixarea stlpilor, construirea intermodalului etc. „Primria inten- tioneaz achizitionarea a 5 – 6 troleibuze noi. Deocamdat, studiem ofertele de pe piat si, n momentul n care o vom gsi pe cea mai avantajoas, se va veni cu un proicte de hotrre n Consiliul Local”, a precizat viceprimarul Valeriu Caragat. Parcul auto detinut de SC Transurb SA Vaslui, societatea de transport n comun a municipiului Vaslui, este tot mai uzat. n fiecare an, cele sapte autobuze vechi de peste 15 ani sunt ntretinute cu mari eforturi pentru a putea intras pe trasee. Ileana Daniel, directorul Transurb, spune c cele sapte autobuze care vor trebui scoase din circulatie sunt fabricate n 1996. „n momentul n care aceste autobuze vor fi scoase din uz, dou vor fi pstrate pe traseele mai dificile, spre suburbiile municipiului”, a spus Ileana Daniel. Potrivit reprezentant ilor administratiei locale, numrul mare de trasee si lipsa banilor sunt principalele cauze pentru care „rablele” sunt si n prezent folosite. Astfel, desi nregistreaz pierderi enorme pentru societate, autobuzele vor rmne active nc un an.

3 COMENTARII

  1. Dar vechea infrastructura s-a stricat fiindca n-a fost pastrata la congelator? Sau fiindca n-a fost sarata suficient? Nu-i nimic, peste 10 ani se va inchide si infrastructura de generatia a II-a, iar peste 15 ani va fi demarata cea de generatia a III-a. Bani de-ar fi, ca de prostie nu ducem lipsa!

  2. De-ar Domnu sa mai vedem troleibuze circuland la Vaslui! E foarte bine ca se construieste aceasta linie de troleibuze, dar un lucru n-am inteles: de ce au demontat vechea retea de troleibuze, construita in 1994, pentru a construi una de la zero ?? Vechea retea era intr-o stare destul de buna!
    Cu 5-6 troleibuze articulate noi („IRISBUS-CITELIS/AGORA”, cum sunt cele din Timisoara sau Cluj-Napoca mi se par cele mai potrivite, fiind noi si avand electromotoare alimentate in curent alternativ) vom avea si in Vaslui un transport ecologic, nepoluant si eficient!
    Pentru ca troleibuzele sa aiba calatori, ar trebui ca prima banda de pe Bdul. Stefan cel Mare sa fie rezervata pentru ele, iar autobuzele care merg spre: Zona Industriala, Puscasi, Brodoc, Gura Bustei, Delea, sa circule numai pe traseul: Gara-Bdul.Traian- Gazarie- LMK- Intersectie Independentei- Strada Husului, pentru a nu se suprapune pe traseul troleibuzului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.