Firma unui fost consilier local va reabilita Gradina Zoologica Brlad

n urma licitatiei organizate, recent, de Primria Brlad, reabilitarea Grdinii Zoologice din localitate va fi realizat de firma de constructii a fostului consilier local Viorel Dumitrasc.

Faptul c tocmai acesta a fost desemnat constructorul care se va ocupa de lrgirea spatiilor n care sunt tinute animalele de la Zoo nu este o surpriz pentru nimeni: SC Urbanproiect SA a fost singura firm nscris la licitatie. Ca urmare, o eventual contestatie din partea unor nemultumiti nu si-ar avea rostul. Ct de curnd, prima etap din cadrul procesului de reabilitare si modernizare ar trebui s nceap. Potrivit proiectului tehnic, lucrrile efective de reamenajare si redimensionare a padocurilor existente, dar si de refacere a retelei de canalizare trebuie s nceap n aceast lun si s se finalizeze n august 2013, adic n termen de 24 de luni. n final, speciile de animale ce stau nghesuite n custi mult prea mici si „cptusite” cu beton se vor bucura de mai mult spatiu de miscare, conform normativelor europene. Este vorba mai ales de ursi, tigri, lei, jaguar, maimute, lupi si vulpi, care se nvrt n loc, n custi de ctiva metri ptrati. Pentru acest an au fost prevzute fonduri n valoare de 265.000 lei, pentru anul 2012 alti 939.000 lei si pentru 2013 restul de 626.000 lei. Aproape jumtate din totalul fondurilor sunt alocate de Ministerul Mediului, respectiv 986.247 lei, diferenta de 919.483 diind suportat din bugetul local.

1 COMENTARIU

  1. D-ra Adriana Cristina Susnea a uitat sa mentioneze in titlul articolului ca tocmai acel consilier local (chiar si fost!) va presta filantropic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.