Dr. Constantin Teodorescu a pornit pe calea vesniciei

teodorescuFamilia, Fundatia Cultural „Dr. Constantin Teodorescu” si Centrul „Mihai Eminescu” Brlad si exprim cu profund durere plecarea la cele sfinte a Dr. Constantin TEODORESCU, presedintele fundatiei ce-i poart numele, si cel ce a oferit Brladului o impresionant si inestimabil colectie nchinat poetului Mihai Eminescu, lund astfel fiint o nou institutie de cultur la Brlad – Centrul Mihai Eminescu. Trecerea n nefiint a fost determinat de o lung si grea suferint. Ne exprimm sentimentul de respect si pretuire fat de domnul Dr. Constantin TEODORESCU, mare filantrop si om de cultur, pentru tot ceea ce a fcut pentru cultura brldean si cea national. Doctorul Constantin TEODORESCU s-a nscut n localitatea Murgeni, din judetul Vaslui, pe 30 septembrie 1939. A urmat cursurile Colegiului National „Gheorghe Rosca Codreanu”, iar n 1964 a absolvit Facultatea de Medicin General din cadrul UMF Iasi. A ocupat prin concurs functiile de extern de spital (1962-1964), intern de spital (1964- 1967), secundar de chirurgie general (1967-1969), medic specialist de chirurgie general la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi. n 1968, a ocupat prin concurs functia de preparator de chirurgie general pn n 1977. n aceast perioad, a efectuat si studiile doctorale n specialitatea chirurgie pe o tem de oncologie. Prin transfer, din 1977 si pn n 1990, si-a desfsurat activitatea ca medic primar chirurg sef sectie la Spitalul de Adulti Brlad. n perioada 1990-2007, si-a continuat activitatea ca sef Sectie n Spitalul municipal din Tecuci, pn la pensionare. Pentru actele de cultur a avut o pasiune fr limit, pentru care s-a druit neconditionat. Dr. Constantin Teodorescu a sustinut organizarea a numeroase manifestri stiintifice si culturale n spitalul din Brlad, ct si n cel din Tecuci. n 1985, a participat la nfiintarea Sectiei de numismatic din judetul Vaslui. n 1992, la Tecuci a nfiintat Sectia de numismatic. S-a implicat si a colaborat activ la publicatiile Observator, Semnal si Tecuciul Cultural. A scris editoriale la ziarul Preri Tutovene, rubrici medicale si de cultur general. A nfiintat la Brlad publicatiile „Brladul Cultural”, „Brladul” si, din 1991, Fundatia Cultural Dr. Constantin Teodorescu, sub patronajul creia a initiat si organizat zeci de evenimente culturale de cea mai nalt tinut. Este Cettean de onoare al municipiului Brlad, iar n ultimele dou legislaturi a detinut functia de consilier local (PSD) , fiind presedintele Comisiei de Cultur a municipiului Brlad.

Donatii

n 1987, a donat Muzeului Judetean Vaslui, Colectia de art contemporan „Dr. C. Teodorescu”. A colaborat timp de trei decenii cu colectivul Muzeului Vasile Prvan din Brlad, unde, de asemenea, a oferit o impresionant si valoroas colectie de art. Pentru spatiul public a mai oferit lucrri de sculptur n Brlad, Vaslui si Brila, si lucrri de art la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” si Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Brlad. A initiat si coordonat publicarea a numeroase crti de analiz politic, cultural si social, albume de prezentare a Brladului, Vasluiului si Husului. A participat la zeci de emisiuni de educatie medical si cu teme culturale la posturile de televiziune locale Cony Sat si Media TV. La initiativa Dr. Constantin Teodorescu, n colaborare cu Primria si Consiliul Local, pe 15 ianuarie 2011 a luat fiint Centrul Mihai Eminescu. Trupul nensufletit al Doctorului Constantin TEODORESCU va fi depus la Capela Bisericii Sf. Ioan, iar funeraliile vor avea loc smbt , ora 11.00, n Cimitirul Eternitatea din Brlad.

Bunul Dumnezeu s-l odihneasc n pace.

4 COMENTARII

  1. A TRECUT N ETERNITATE UNUL DINTRE CEI MARI ANIMATORI CONTEMPORANI AI VIE?II CULTURALE BRL?DENE. UN OM CARE A AVUT MAREA CAPACITATE DE A ASCULTA, ANALIZA ?I DE A LUA DECIZII CORECTE PENTRU COMUNITATE. DUMNEZEU S?-L ODIHNEASC? !

  2. Dumnezeu sa-l odihneasca! Condoleante familiei!
    Pierdem valori inestimabile si ar trebui sa ne dam mana in a preda copiilor nostri lectia RECUNOSTINTEI, MAINE S/AR PUTEA SA FIE PREA TARZIU!

  3. Sincere condoleante,familiei si celor ce l-au cunoscut.Vasluiul a pierdut un om cu o vasta capacitate intelectuala.O adevarata enciclopedie,un mare filantrop,un mare OM de cultura.Dumnezeu sa-l odihneasca.Un cunoscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.