Bani n plus pentru zeci de profesori din zona Brlad

Cteva zeci de cadre didactice din zona Brlad ar putea primi, ct de curnd, niste sume de bani la care nu mai sperau. Este vorba despre restante la decontarea navetei datorate de consiliile locale Zorleni, Alexandru Vlahut si Perieni dasclilor din cteva unitti de nvtmnt, pentru lunile septembrie – decembrie 2010. Sindicatul nvtmnt „Tutova” Brlad, care a actionat n instant autorittile locale respective pentru a le obliga s-si achite datoriile, a obtinut sentinte judectoresti favorabile si se pregteste de urmtorul demers. „Procesele au fost finalizate n urm cu aproape o lun, ns abia acum am primit hotrrile judectoresti. Actiunile au avut drept obiect recuperarea cheltuielilor cu naveta pentru cadrele didactice de la Scoala Popeni, din comuna Zorleni, scoala si grdinita din comuna Alexandru Vlahut, si Scoala Perieni, din comuna Perieni. Urmeaz s nmnm hotrrile judectoresti consiliilor locale respective si s asteptm s plteasc banii restanti”, ne-a spus profesorul Mircea Marinescu, presedintele Sindicatului nvt- mnt „Tutova” Brlad. Potrivit acestuia, cele 27 de cadre din comuna Perieni si-au cstigat pentru a doua oar dreptul de a-si primi napoi banii cheltuiti din propriul buzunar cu naveta. Primul proces a fost pentru nedecontarea sumelor restante aferente lunilor martie – mai 2010, Primria Perieni achitnd, n decembrie 2010, n total 5.670 lei. „O alt hotrre judectoreasc favorabil pe care am primit-o de curnd se refer la neachitarea ajutorului de deces prevzut n Legea 330/2009, respectiv cinci salarii, unui profesor de la Scoala de Arte si Meserii Flciu. Sperm ca, n scurt timp, solicitantul s-si primeasc banii cuveniti”, a ncheiat Marinescu.

3 COMENTARII

  1. Ce usor este sa arunci cu pietre!! De ce trebuie sa traga toti pentru unii, de ce ii bagi pe toti in aceeasi oala? Si eu regret ca oricine a ajuns profesor dar asta nu inseamna ca toti suntem la fel!!!

  2. Avem PROFESORI IN Barlad?? Oau. Chiar nu stiam. E un pas spre inainte, ce-i drept! Si mai vor si bani? PEntru ce? Dileme in stil Caragiale. Amice… adu-mi un pahar cu apa! Mi se face rau cand vad ca toti prostii cu o facultate SPiru Haret s-au facut profesorei… manca-i-ar mama pe ei, de desteptei, daca n-au avut alt job de gasit, na. Credem si noi. PROFESORATUl, ca si alte multe meserii, presupune VOCA?IE. Cred ca nu trebuie spus nimic altceva in PLUS.

  3. Chiar credeti ca vom primi acesti bani???? Eu ma indoiesc ca se va intampla asa ceva!!! Ar trebui ca sindicatul sa insiste si sa apeleze la un executor judecatoresc sa le blocheze fondurile domnilor primari sa isi respecte indatoririle!!! Daca noi nu am avea bani de dat pe naveta si nu ne-am duce la scoala imediat ne-ar da afara, dar cand primariile nu au bani sa deconteze naveta ce se intampla??? ………………………. NIMIC De unde sa mai scoatem bani pentru naveta domnilor primari nu vedeti ce scumpa e mancarea?????????????????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.