Anexa construita pe transformatorul electric!

n judetul Vaslui nc se construieste fr autorizatii si, mai grav, n locuri nerecomandate sau chiar periculoase. Brladul conduce n topul zonelor n care se execut case n afara legii. Pentru a-si ridica o anex, un brldean a identificat amplasamentul ideal: acoperisul unui transformator electric!

Majoritatea reclamatiilor nregistrate la Inspectoratul Judetean n Constructii (IJC) Vaslui incrimineaz ridicarea de locuinte si extinderea caselor existente fr autorizatii de construire. Locatiile n care se construies te cel mai mult n afara cadrului legal sunt n special periferiile municipiilor Brlad, Vaslui si Husi. Unele „solutii tehnice” alese de cetteni, evident, fr acordul specialistilor n domeniu frizeaz absurdul. Este cazul unui brldean domiciliat pe strada Comuna din Paris care, mai curajos din fire, s-a hotrt s bat orice record: a ridicat o constructie pe acoperisul unui transformator de energie electric! E.ON Moldova a depus mpotriva acestuia o reclamatie si, n urma controlului dispus de conducerea IJC, brldeanul a fost amendat cu suma de 2.000 lei, totodat fiind obligat s demoleze constructia. n aceeasi not de absurd, un vasluian a fost amendat cu 1.000 de lei pentru c si-a construit o fos septic din beton pe… islazul stesc!

Drumul gata… pe jumatate!

Unele reclamatii sunt legate de lucrrile efectuate pe DJ 244B Cretesti – Murgeni. Cettenii sustin c, dup modernizarea drumului, nu li s-a refcut podetele de acces pe proprietate, iar trotuarele si rigolele sunt neconforme. „Printre cele peste 50 de reclamatii venite la sediul nostru ntlnim si reclamagii de profesie, care, la cel mai mic zogomot pe care l aud n bloc, ni se adreseaz. Inspectorii n constructii sunt obligati s verifice dac modificrile din apartamente au la baz proiecte de executie. Pe acest segment, am acordat si amenzi si am impus msuri de intrare n legalitate”, explic Ovidiu Pascal, drectorul IJC Vaslui.

Amenzi usturatoare

O alt reclamatie care s-a soldat cu o amend de 3.000 lei a fost formulat de SC Gaz Est SA Vaslui. Furnizorul de gaze a sesizat faptul c o firm de constructii execut lucrri de reabilitare a unor retele folosind utilaje mecanice la spatul santului. n conditii normale, aceste lucrri trebuie efectuate cu avizul societtii, iar santurile trebuie spate manual. „Sunt multe reclamatii care se verific, dar si multi reclamagii. Cu toat diplomatia inspectorilor nostri si argumentatia tehnic si legislativ, o parte din petitionari persist n reclamatii. Noi trebuie s dm curs acestor plngeri, care ne afecteaz activitatea curent”, a subliniat Pascal.

Primari suparati

O parte din fostii primari din comunele vasluiene s-au transformat n petitionari de carier. Legati sufleteste de proiectele demarate n mandatele lor, edilii si manifest nemultumirea fat de stadiul actual al lucrrilor. Astfel, acestia au formulat mai multe reclamatii la IJC, pentru ca institutia s verifice n teren ritmul si modul de executie al unor investiti. Este vorba despre calitatea lucrrilor de reabilitare a drumurilor si a construirii sistemelor de alimentare cu ap. Pentru a rspunde doleantelor fostilor primari, conducerea IJC Vaslui a solicitat expertizarea lucr rilor de ctre un expert tehnic atestat. Ovidiu Pascal, directorul IJC Vaslui, a spus c, la finalul acestei operatiuni, s-a constatat c lucrrile de executie la obiectivele de investitii reclamate erau conforme cu proiectul. n consecint, singura cale de atac pentru fostii primari rmne justitia, care s le confirme neregulile constatate de ei n teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.