Burse pentru integrarea a 250 de copii în sistemul educational

4
287

Ieri, la sediul Centrului Judetean de Resurse Educationale Vaslui, profesorul universitar Laurentiu Soitu, de la Universitatea “Al. I. Cuza”, din Iasi, si reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui au prezentat douã proiecte cu finantare europeanã, care intrã în al doilea an de implementare. Primul, “Salvati Copiii de Abandon si Neintegrare” (SCAN), are ca obiectiv elaborarea unor planuri de actiune pentru prevenirea fenomenului de pãrãsire a scolii pentru 2.000 de elevi de liceu din sase judete, din patru regiuni ale tãrii: Iasi, Botosani, Vaslui, Maramures, Mures si Brãila. “Ne dorim ca prin acest proiect sã producem instrumente capabile sã fie generalizate în învãtãmântul românesc. Prin aceste clase pilot pe care le vom forma vom încerca sã demonstrãm cã centrarea factorului educational pe elevi pot aduce rezultate superioare. Pânã acum, am selectat 1.000 de elevi si 400 de cadre didactice care vor beneficia de celor douã proiecte. Al doilea proiect, “Cerinte Educationale Speciale pentru Toti” (CESPeT), este implentat în aceleasi judete si vizeazã prevenirea abandonului scolar prin dezvoltarea de programe educationale pentru un numãr de 900 de elevi cu deficiente locomotorii sau senzoriale, dar cu o dezvoltare intelectualã normalã. În cadrul acestui proiect vor beneficia de programe de pregãtire si 400 de persoane implicate în educarea copiilor cu cerinte educationale speciale. În ambele proiecte beneficiari indirecti sunt si familiile din care provin copiii. Concret, la nivelul judetului Vaslui, beneficiazã de proiectul SCAN 200 de copii, iar de proiectul CESPeT 50 de copii. Am fãcut deja o selectie a celor care întruneau conditiile, urmând sã mai identificãm în zona Bârladului 45 de copii pentru proiectul SCAN. Acestia vor beneficia de burse în valoare de 400 de lei pentru cei implicati în SCAN si 600 lei pentru cei cu cerinte speciale, care se vor concretize în asigurarea mesei, cazãrii si în derularea unor activitãti after-school. Pentru SCAN, copiii vor învãta în clase special formate, iar cei din cadrul CESPeT îsi vor desfãsura activitatea în clasele în care sunt înscrisi, cu derularea unor activitãti si înafara orelor de scoalã, în cadrul Centrului de Educatie Incluziva”, a spus Vasile Ursanu, inspector general adjunct în cadrul ISJ Vaslui. Finantarea celor douã proiecte este de câte 5 milioane euro, iar perioada de desfãsurare este pânã în luna august 2013.

4 COMENTARII

  1. isi bat joc de noi ,acum ne au spus sa trimitem copii singuri in tabara mai precis un parinte la 4 copii ,ei stiu ce inseamna sa ai un copil cu probleme isi bat joc de noi

  2. o mare vrajeala ca le a promis burse in val de 60lei si sau razgandit in progr after school si doar au decupat hartii.nimik innteresant.bani cheltuiti aiureaaaaaaaaa!

  3. Mihaela Zarnescu ! … Te-ai gandit vreodata ca a actiona asupra a 2.000 de copii este discriminatorie in raport cu celelalte milioane de copii din Romania ? Efectul psihologic asupra milioanelor de alti copii discriminati care este oare ? Eu cred ca a actiona numai asupra a 2.000 de copii, di cateva milioane este frectie la piciurul de lemn pentru sistemul educational global. Singurul efect ramane cheltuirea fara rost a banilor si bucuria celor(cativa ca numar) care primesc acest bani. In rest … e ca si cum unui flamand ii dai un bob de orez. Mort si pacientul, pierdut si bobul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.