marți, 14 iunie 2011

Clasele SCAN din judet au fost completate

marți, iunie 14, 2011, 3:00
Stire din categoria Local Comentarii: 5 Comentarii pana acum.


Cele cinci clase-pilot din cadrul programului „Salvati Copiii de Abandon si Neintegrare” (SCAN) din judet au fost formate. Este vorba despre trei clase, cu un total de 90 de copii, la Grupul Scolar Industrial „Stefan Procopiu” Vaslui, si douã clase, cu un total de 60 de copii, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Bârlad, toate „la zi”. Potrivit conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, pentru cele 150 de locuri de clasa a IX-a disponibile prin proiectul SCAN au candidat în jur de 350 de absolventi de gimnaziu. Acestia s-au înscris în aceeasi perioadã ca si candidatii la liceele vocationale, respectiv 27-31 mai, iar între 1-3 iunie au fost selectionati doar cei considerati admisi. Ulterior, adicã pe 5 iunie, lista elevilor admisi a fost transmisã comisiei judetene. Conform calendarului admiterii în aceste clase speciale, doritorii au putut sã se înscrie numai dupã ce au participat la etapele anterioare de recrutare, respectiv testare si interviu, organizate în perioada martie – mai 2011. „Deocamdatã, au fost ocupate toate locurile disponibile prin SCAN. Ba chiar am avut mult mai multi candidati decât locuri. Urmeazã sã vedem câti din cei declarati admisi au rãmas corigenti pe varã si câti nu vor trece de evaluarea nationalã. Abia apoi putem spune cã am completat cele 150 de locuri”, ne-a spus profesorul Vasile Ursanu, inspector scolar general adjunct. Astfel, miercuri, 15 iunie, lista candidatilor declarati admisi va fi actualizatã, excluzându- se cei care nu au promovat clasa a VIII-a. Ulterior, pe 28 iunie, va avea loc încã o actualizare, de aceastã datã fiind exclusi absolventii de gimnaziu care sunt respinsi la evaluarea nationalã. Media de admitere la aceste clase-pilot se va calcula ca suma notelor de la testare (40%), interviu (20%), personalitate (20%) si media de admitere (20%). În intervalul 1-2 iulie, pãrintii/tutorii candidatilor declarati admisi vor semna contractele si vor depune fisa de înscriere coloratã la Centrul Judetean de Resurse si Asistentã Educationalã Vaslui. Nedepunerea fisei de înscriere duce la respingerea candidatului. Ultimul pas va fi depunerea, între 23-25 iulie, a dosarelor de înscriere la liceele la care candidatii au fost admisi.

Articol scris de:5 Comentarii to “Clasele SCAN din judet au fost completate”

 1. puscasu postat marți, 14 iunie, 2011, 19:22

  Da unde putem sa vedem si noi acele liste cu copii admisi?Tare imi este teama ca se mai fac si „manevre”, daca nu de ce nu se afiseaza listele finale?Domnii de la ISJ pot raspunde?Traim din pacate in Romania si asta se intapmla la ordinea zilei!!!!

 2. Omu zapezilor postat marți, 28 iunie, 2011, 17:02

  si totusi… unde am putea sa vedem listele alea?:)) ca eu nu am gasit nimic:))

 3. Trofin Eduard postat marți, 5 iulie, 2011, 12:12

  chiar asa bai oameni buni unde putem vedea listele alea???

 4. savin florin mihai postat joi, 8 septembrie, 2011, 11:20

  as dori si eu nr dumneavoastr?

 5. vasilica postat vineri, 6 iulie, 2012, 19:57

  as dori sa stiu si eu unde pot gasi lista cu elevii dati afara din programul SCAN.Sau va rog lasa.ti.mi un nr de telefon cu care va pot gasi.

Posteaza un comentariu