SAJ spera sa scape de masinile de epoca

Serviciul de Ambulant Vaslui are nevoie de autospeciale noi. Desi n normative se specific c masinile pot fi folosite pentru transport de urgente pn la efectuarea a cel mult 400.000 de kilometri, 17 din cele 43 de masini ale unittii au parcurs ntre 600.000 si 800.000 de kilometri. Singurele sperante se leag de planul de rennoire a ambulantelor uzate, anuntat de Ministerul Snttii nc de la sfrsitul anului trecut.

17 dintre autospecialele de la Serviciul de Ambulant al Judetului (SAJ) Vaslui nu mai corespund din punct de vedere tehnic si urmeaz s fie casate ct mai curnd. Asta nu numai din cauza vechimii lor, ct mai ales din cauza exploatrii lor intense, care a dus la cresterea accentuat a gradului de uzur. Potrivit normativelor n vigoare, ambulantele care au peste 300.000 de kilometri rulati ar trebui date n folosint spitalelor, iar dup 400.000 de kilometri, ar trebui casate. Numai c, n lipsa altor masini, SAJ lucreaz tot cu ce are, investind bani grei n lucrrile de reparatii. n total, parcul auto al SAJ Vaslui dispune de 43 de masini. Patru dintre ele sunt Dacii papuc, depsite si ca vrst, si din punctul de vedere al dotrilor. Alte 13 sunt autospeciale vechi, care au rulat ntre 600.000 si 800.000 de kilometri. Restul sunt masini noi, primite ntre anii 2007 si 2009. Lunar, reparat iile masinilor vechi se ridic la aproximativ 1 miliard de lei vechi, pentru c, fiind masini strine, au un pret foarte ridicat al pieselor de schimb. Ne-ar fi de un real folos dac Ministerul Snttii ne-ar repartiza ambulante noi n schimbul celor uzate, ne-a declarat ing. Liviu Buculeasa, directorul tehnic al SAJ Vaslui. La sfrsitul anului trecut, Ministerul Snttii a anuntat demararea unui programul de dotare a serviciilor de ambulant si SMURD. n prezent, se desfsoar procedura de licitatie prin care vor fi cumprate ntre 700 si 1.200 de autospeciale de diferite tipuri. Autovehiculele vor fi repartizate la nivelul ntregii tri si vor nlocui masinile cu grad nalt de uzur.

2 COMENTARII

  1. Dotarea cu carute sau roabe cred ca ar fi mai benefica. Managementul acestei institutii este catastrofal, in situatia in care reparatiile sunt facute la aceste preturi astronomice. Nu s-ar putea face licitatie pentru mentenanta parcului auto? Sau ar afecta comisioanele substantiale?

  2. toate ambulantele de la saj vaslui ar trebui inlocuite, mai ales dupa ce service-ul unde se repara ambulantele in ultima perioada, a adistrus de tot parcul auto din dotarea saj. fac reparatii de miliarde de lei , iar masinile merg doua zile si se strica din nou. Mai bine le-ar repara un tamplar decat mecanicii din acel service.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.