Reteta de afaceri

Dosar greu pe masa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lng Judectoria Vaslui, care vor judeca, n perioada urmtoare, felul n care SC UDI Aluminiu SRL, din Satu Nou, comuna Muntenii de Jos, face afaceri cu partenerii. Catinca Mihoci, din Tanacu, a depus, pe 4 ianuarie anul curent, o plngere mpotriva lui Ion Ungureanu, reprezentantul legal al SC UDI Aluminiu SRL, cu care femeia s-a asociat n participatiune…

Iat ce scrie Catinca Mihoci n plngerea adresat prim-procurorului Parchetului de pe lng Judectoria Vaslui, ndreptat mpotriva lui Ion Ungureanu. La data de 01.06.2010, ntre mine si Ungureanu Ion, reprezentant al SC UDI Aluminiu SRL a fost ncheiat contractul de participatiune prin care am convenit s ntemeiem o asociatie n participatiune avnd ca obiect realizarea produselor de panificat ie. Conform conventiei, urma ca eu s pun la dispozitie asociatiei mai multe imobile, constnd n dou cldiri si terenul aferent acestora, iar SC UDI Aluminiu trebuia s asigure finantarea pentru cumprarea de utilaje de panificatie si a unor mijloace de transport, scrie femeia n plngere. Pn aici, toate bune si frumoase…. …dar nu pentru mult timp, pentru c, mai spune Catinca Mihoci, Cum SC UDI Aluminiu SRL nu a adus finantarea stabilit, mi-a propus s-i dau suma de 600 milioane lei vechi, care s reprezinte un avans pentru achizitia unor utilaje de panificatie. Dup ce i-am dat acesti bani, Ungureanu Ion mi-a spus c a avut un control si a fost obligat la plata unor datorii ctre stat. Ulterior, am aflat c din banii pe care i-am dat lui Ungureanu Ion, acesta a dat avans 100 milioane lei vechi unui furnizor, care ne-a livrat un cuptor si un utilaj de patiserie, cu care am nceput activitatea de panificatie. Mai mult, sustine Catinca Mihoci, Datorit acestui contract, SC UDI Aluminiu a obtinut un credit de la CEC Bank, n valoare de 1 miliard 300 milioane lei vechi, bani cu care urma s achizitionm alte utilaje de panificatie. CEC Bank a virat suma n contul meu, iar eu am ridicat-o n numerar si i-am dat-o lui Ungureanu Ion.

Banii mei sunt banii mei, banii ti sunt tot ai mei!

Catinca Mihoci precizeaz c, din afacerea astfel pus pe picioare, banii au nceput s vin chiar din prima lun, respectiv iunie 2010. Acest lucru rezult chiar din notele ntocmite de reprezentantul SC UDI Aluminiu SRL, Petrut Trnoveanu. Este vorba despre sume deloc de neglijat: aproximativ 20 miliarde de lei vechi. Numai c, surpriz: 50% din acestia (adic din suma de aproximativ 10 miliarde de lei vechi, n.r.) trebuiau s-mi revin mie, dar Ungureanu Ion a refuzat n mod constant s mi-i dea. Cu privire la celelalte utilaje aduse n asociatie, art c acestea nu sunt ale lui Ungureanu Ion, prin urmare, acesta nu a avut nici un aport concret n aceast asociatie. n sfrsit, mai spune Catinca Mihoci, Convingerea mea este c, nc de la nceput, acesta (Ungureanu Ion, n.r.) mi-a prezentat o situatie fals ca fiind adevrat, n scopul creerii unui prejudiciu, prin faptul c toti banii rezultati din activitatea de panificatie i-a ncasat numai el. Cu privire la infractiunea prevzut de art. 215 al. 1 si 4 C.p., art c n baza asocierii noastre, SC UDI Aluminiu a achizitionat diverse cantitti de materii prime pentru panificatie de la diversi furnizori, crora le-a emis cecuri fr acoperire. Dar lucrurile nu se opresc aici. Catinca Mihoci spune c, n cursul sptmnii trecute, Ion Ungureanusi ctiva oameni de ncredere de-ai lui, narmati cu bte, au venit n curtea fabricii si au luat trei dintre masinile cu care se transport pinea. Binenteles, preluarea nu a fost consumat n termeni amicali, ci, sustine femeia, prin fort si amenintri. Lucrurile au evoluat ns si mai mult. Ion Ungureanu a solicitat, pe 11 octombrie 2010, deschiderea procedurii de reorganizare si insolvent mpotriva propriei societti, UDI Aluminiu. La masa credal se nscrie, evident, si Catinca Mihoci, anexnd la dosar situatii financiare (scrise, culmea, chiar de Ion Ungureanu!) din care rezult suma total care i se cuvine (989.906 lei noi). Ulterior, mai descoper un lucru extrem de grav: cecuri fr acoperire, emise pentru a achizitionarea de materii prime pentru panificatie sau, dup caz, pentru achizitionarea de utilaje, unele dintre acestea avnd termenul scadent sau fiind eliberate dup data solicitrii deschiderii procedurii de reorganizare si insolvent. Mai multi parteneri de afaceri ai SC UDI Aluminiu, care au de recuperat sume deloc de neglijat pentru c s-au bucurat de tratamente similare – documente de plat fr acoperire – au depus plngeri penale. Unul dintre acestia este Mihai Simion, patronul SC Hermes Top SRL Iasi, furnizor de fin, care are de recuperat 34.700,76 lei noi. Si dup deschiderea procedurii de insolvent, n octombrie anul trecut, UDI Aluminiu a continuat s fac comenzi de fin emitnd cecuri fr acoperire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.