Razboiul primarilor

Ploaie de acuzatii formulate de liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, si Vasile Mihalachi, presedintele Consiliului Judetean, la adresa presedintelui interimar al PDL Vaslui, deputatul Dan Marian. Ieri, cei doi au atributat comportamentul democrat-liberalului n termeni extrem de duri: josnic, golnesc si mrlnesc. Mai mult, n opinia lui Buzatu, Dan Marian se face vinovat si de santaj, pentru c, smbt, la o crsm din Vaslui, el le-a promis mai multor primari din judet, printre care si vreo 18 de la PSD, c vor primi fonduri dac se angajeaz ca, la viitoarele alegeri locale, s candideze din partea PDL.

Primul atac a venit de la Vasile Mihalachi, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vaslui. „Vreau s mi exprim nemultumirea fat de modul de lucru al unor deputati si senatori PDL fat de primarii din judet. n cei sase ani de cnd m aflu la CJ, nu am fcut si nici nu o s fac un asemenea gest, desi as putea. Gestul lui Dan Marian de a-i chema pe primari la tine pentru a le spune c esti cel mai frumos si tu distribui banii europeni este un gest josnic, golnesc si mrlnesc”, a declarat Vasile Mihalachi. Seful CJ Vaslui a explicat c banii europeni nu trec nici prin mna presedintelui CJ, nici a parlamentarilor, nici a Guvernului, ci prin regiunile de dezvoltare. „Nu cred c un deputat, indiferent de culoarea lui politic, de la putere sau din opozitie, are dreptul s si fac capital electoral cu fondurile de la Uniunea European. Nu-i este permis nici chiar presedintelui trii s se amestece n astfel de probleme”, a mai spus Vasile Mihalachi. Nemultumirea presedintelui CJ Vaslui a vizat si modul de distribuire ctre comunittile locale a fondurilor din fondul de rezerv aflat la dispozitia Guvernului, care se face „pentru cazuri speciale, nu pentru campanie electoral”.

Acuzatii de santaj

Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, a mers mai departe cu acuzatiile: „Santajul este o infractiune grav; ca urmare a faptului care s-a petrecut, zilele trecute, la un restaurant din Vaslui, Dan Marian poate fi socotit primul infractor al judetului, n ciuda scuzei lui c doamna Udrea i cere aceste informatii. Noi ne vom adresa parlamentarilor europeni ai PSD n problema acestui santaj”, a declarat Dumitru Buzatu. Liderul PSD Vaslui a mai precizat c a aflat de ntlnirea de smbt, chiar a trecut pe la respectivul restaurant si a vorbit cu ctiva dintre cei 18 primari care au fost prezenti la ntlnirea cu Dan Marian, dar… „Mi-a fost jen. Ce s le spun tuturor, c PDL-ul distribuie fonduri ntr-o crsm?!” Totodat, Dumitru Buzatu precizat c nu a stiut c primarii vor semna declaratii-angajament c, la viitoarele alegeri locale, vor candida din partea PDL. Pe de alt parte, a nuantat liderul PSD Vaslui, „(…) ei (primarii, n.r.) au spus c au semnat doar pentru a primi fonduri pentru comunele pe care le conduc”. ntrebat dac l vor actiona n judecat pe Dan Marian, Buzatu a rspuns: „De ce s l dm n judecat?! Primarii ar trebui s l dea n judecat, cei care au fost umiliti si santajati”.

Dan Marian, un fel de no comment

Dan Marian a rspuns foarte scurt, ieri, acuzatiilor care i-au fost aduse: „Dumitru Buzatu si Vasile Mihalachi se comport ca niste disperati, tocmai de aceea nu am s comentez afirmatiile lor”.

22 COMENTARII

  1. BA FRATILOR, FACETI CEVA CU DRUMUL SILISTE – SOFRONESTI DIN COMUNA TODIRESTI JUD. VASLUI, CA E FOARTE, FOARTE ….. DISTRUS. NICI NU POT SA DESCRIU CAT E DE DISTRUS!
    VA RUGAM, VA IMPLORAM, DIN TOT SUFLETUL, REPARATI-L ! DOMNULE PRESEDINTE AL CONSILIULUI JUDETEAN, DOMNULE PRIMAR AL COMUNEI TODIRESTI, DOMNULE PREFECT, VA RUGAM PUNETI BALASTRU PE DRUM SI REPARATI-L CA A DEVENIT TANCODROM!
    VA MULTUMESC PENTRU TIMPUL ACORDAT!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.