Pe masa la Bichinet…

Un telefon, un calculator, documente oficiale (n care nu avem voie s ne bgm nasul), multe crti si la fel de multe reviste. Toate acestea se afl, ntr-o dezordine ordonat, pe masa lui Corneliu Bichinet, vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui.

Dac n documente nu avem voie s ne uitm, lu, la rnd revistele si crtile. Prima la mn, revista „Suflet pentru suflet”, pe care o scot elevii de la Scoala din Feresti, coordonati de profesoara Finica Marinela Merl. Bichinet explic: „De ani buni, profesoara Finica vine la CJ si noi o ajutm cu ce putem. i simpatizm si apreciem pe copiii care citesc, nvat, cnt si scriu. O felicitm pe tnra si inimoasa profesoar”. Mna se „lipeste” de altceva: „Risc pe cont propriu” – un volum de poezie semnat de Mihai Sultana Vicol. „E bun, are fort si, mai important, este brldean. Dac nici pe-ai nostri nu-i citim…”, puncteaz Corneliu Bichinet. Dup poezie, „Oul fermecat”. Tot poezie. „Crticica asta simpatic este semnat de un profesor de romn din Puiesti, Andrei Petrus, care a publicat peste 20 de volume de poezie. Este un om cu har, cu mult umor, un adevrat patriot romn”. De pe masa vicepresedintelui CJ nu putea lipsi revista „Elanul”, revist de cultur editat de Asociatia Cultural „Academia Rural Elanul”, din Giurcani, comuna Ggesti. „Sprijinim financiar, de cnd am venit la CJ, Revista „Elanul”, publicatie cu o istorie deosebit, colaboratori de soi si care a ajuns la numrul 106″, explic Bichinet. Si continu: „Cititi, v rog, „Vistorii”, un supliment literar si sentimental dedicat stenilor din Brc-Gosmani, comuna Romni, judetul Neamt, scos de acelasi Andrei Petrus”. Brldeanul de mai devreme. „Printre atributiile pe care le am la CJ se numr si cele legate de nvtmnt si cultur, asa c vreau s dau un semnal pozitiv pentru actiunile de azi (ieri, .), de la Pdureni, unde Temistocle Diaconu i are ca invitati pe Mircea Dinescu si Corneliu Bichinet (ordinea valoric poate fi oricare, n.r.). Mine (astzi, n.r.), la Biblioteca Judetean, Dumitru Apostolache, fost profesor de matematic, arunc gazeta matematicii si vine cu o carte de ntmplri hazlii; probabil profesorii de romn vor hotr s rezolve tot ce e n gazeta matematica de acum ncolo…”

3 COMENTARII

  1. asta ar trebui sa fie vreo oda despre cum vede el cultura ? hmmm …
    sau cat de mult ajuta oamenii :)))) sa inteleg ca vine 2012 …. apocalipsa pentru politicieni :))))

  2. are dreptate teacher, ma alatur si vin cu completari: a facut multe pt. judet: a ajutat tineri dandu-le locuri de munca, a ajutat primarii, sprijina invatamantul etc.
    mult succes in activitatea d-stra d-le Bichinet!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.