Paturile de la Beldiman, suprasolicitate

Ca n foarte multe sptmni, sectiile Spitalului Municipal de Urgent „Elena Beldiman” Brlad au fost ocupate, week-endul trecut, n proportie de aproape 100%. Acest lucru a fost confirmat chiar de conducerea unittii medicale, care precizeaz c adresabilitatea cea mai mare se pstreaz la Boli Infectioase si Pneumologie, ca urmare a numrului foarte mare de viroze respiratorii si pneumonii contractate. Si sectia Nou Nscuti a fost luat cu asalt week-endul trecut, nu mai putin de 12 femei fiind internate n vederea nasterii. „Toate sectiile sunt foarte aglomerate, cu un grad de ocupare de aproape 100%. Sectiile cu cea mai mare adresabilitate sunt Interne, Ortopedie, Boli Infectioase, Pneumologie, Nou Nscuti sau Neurologie. Adresm rugmintea ca vizitatorii pacientilor internati s respecte programul de vizite, dar mai ales s nu vin n numr mai mare de dou persoane”, a spus medicul Gabriela Danis.

Potrivit rubricii ghidul pacientului de pe siteul institutiei, programul de vizite este, zilnic, de la 14.00 la 16.00 si de la 19.00 la 21.00. n conditiile n care rudele persoanelor internate vor respecta indicatiile conducerii, att n privinta numrului de vizitatori ct si a orarului de vizite, riscul de a se mbolnvi sau de a transmite pacientilor anumiti virusi este mai mic. Tot pentru a mentine n limite rezonabile gradul de ocupare al paturilor, Danis a precizat c, acolo unde este posibil, medicii cabinetelor din Ambulatoriu programeaz mai riguros internrile. n acest fel, cazurile urgente sunt tratate cu prioritate, iar cele n care bolnavii nu sunt n stare grav mai pot astepta pn la eliberarea unor paturi.

2 COMENTARII

  1. las’ ca se va moderniza odata statul si sa vedeti cum va reduce Boc numarul de paturi din spitale; le va arunca afara cu bolnavi cu tot. nu le e rusine sa se imbolnaveasca tocmai acum cand s-au scumpit alimentele si medicamentele,iar marele carmaci le-a ordonat „sa traiti bine”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.