Gradina Zoo Brlad spera sa intre n acest an n reabilitare

Dup o asteptare de aproape trei ani, este posibil ca, n cursul acestui an, Grdina Zoologic din Brlad s primeasc finantarea necesar pltii lucrrilor de reabilitare, sper primarul Constantin Constantinescu. Potrivit edilului sef, discutiile cu Ministerul Mediului referitoare la acest proiect sunt ntr-un stadiu avansat.

La finele sedintei ordinare de Consiliu Local din luna ianuarie, primarul Constantinescu a anun- tat c anul 2011 va fi un an al investit iilor. Potrivit primului gospodar al orasului, s-ar prea c Brladul este prins n mai multe proiecte ce vor primi finantare n acest an. Unul dintre acestea se refer la reabilitarea si modernizarea Grdinii Zoologice. Tinta direct sunt spatiile deja existente, iar initiativa este aprobat prin HG nr. 1.500/06.12.2007, n urma creia doar 14 parcuri zoo din cele 32 existente n tar ar urma s-si continue activitatea. Printre acestea se numr grdinile zoologice din Oradea, Brasov, Resita, Turda, Craiova, Galati, Hunedoara, Trgu Mures, Ploiesti, R- duti, Rmnicu Vlcea, Slatina sau Brlad. Pentru ca celelalte 18 s fie desfiintate, asa cum si dorea Ministerul Mediului la nceputul anului 2008, grdinile propuse spre reabilitare trebuiau s primeasc, n total, aproape 38 de milioane de euro. Banii erau programati a fi alocati ncepnd cu vara lui 2008 si pn n 2012. Din pcate, pn acum, Grdina Zoologic din Brlad nu a vzut niciun leu din banii promisi. Suntem ntr-un stadiu avansat de discutii cu Ministerul Mediului. Se pare c cele trei investit ii de amploare mai mic, dar foarte importante pentru municipalitate, se afl ntr-un stadiu foarte avansat si c vom avea und verde. Este vorba despre reabilitarea si modernizarea Gr- dinii Zoologice, mpdurirea a 130 de hectare n municipiul Brlad si modernizarea si construirea parcului Mihai Eminescu, a spus primarul Constantinescu. Rmne de vzut dac Brladul va primi finantare si altfel dect doar pe hrtie pentru demararea, n acest an, a lucrrilor de lrgire a spatiilor destinate animalelor. Cert este c Zoo Brlad dispune de o suprafat de 5,6 hectare, ce adposteste circa 630 de exemplare, din peste 65 de specii, n unele cazuri, n special la feline sau ursi, cu un spatiu de miscare mult prea mic.

3 COMENTARII

  1. mai bine ar desfiinta gradina zoologica si ar dona animalele gradinilor zoologice din alte orase, unde exista conditii decente pentru astfel de animale..ar trebui investit intr un adapost pentru cainii comunitari, unde sa fie sterilizati si tratati in caz de nevoie…

  2. Adica se reabiliteaza buzunarele lui Carbat, plus acolitii…daca e s-o luam pe-o lege dreapta!
    Oricum aia nu e gradina zoologica!!!! Vai de bietele animale…

  3. Barladul e cea mai mare gradina zoologica. El cand intra in reabilitare?
    Oamenii nu au locuri de munca iar conducerea baga bani in inchisoarea animalelor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.