Campanie electorala de 90 de zile!

Campania electoral pentru toate tipurile de alegeri va dura 90 de zile, prezidentialele si parlamentarele vor vea loc n a treia duminic a lunii noiembrie, iar localele, n prima duminic a lunii iunie, prevede Codul electoral elaborat de Autoritatea Electoral Permanent, care stabileste si c urna de vot va fi transparent.

Conform aceluasi proiect, care se refer si la referendum, n strintate, n statele n care, din cauza diferentei de fus orar, votarea organizat duminic ar uma s se ncheie dup ora 21.00 a Romniei, aceasta are loc smbta, ntre orele locale 7.00-21.00. n celelalte cazuri, alegerile se desfsoar duminica, ntre orele locale 7.00- 21.00. Codul electoral prevede constituirea registrului electoral, precum si certificarea de ctre Autoritatea Electoral Permanent (AEP) a sectiilor de votare n vederea stabilizrii localurilor acestora. Proiectul mai prevede crearea unui corp permanent de functionari electorali, gestionat de AEP, si compus din persoane care s ndeplineasc functiile de presedinte sau loctiitor al birourilor electorale din sectiile de votare. Actul contine prevederi referitoare la sistemul informatic electoral national administrat de AEP. De asemenea, se nfiinteaz fondul pentru alegeri generale la termen, aflat la dispozitia Guvernului. Actul reglementeaz procedura de urmat n cazul decesului unui candidat, competenta AEP de a stabili proceduri de votare pentru nevztori, anularea votrii la nivelul sectiei unde au avut loc fraude si procedura de reluare a scrutinului n respectivele cazuri. Codul mai reglementeaz atacarea n justitie a tuturor actelor BEC. n prezent, campaniile electorale dureaz 30 de zile.

3 COMENTARII

  1. Cer scuze ca scriu aici ,dar nu stiam ca Obiectivul este a PDL-ului .Cum scrii ceva rau de Basescu ,cum nu-ti mai publica comentariul .Macar scrieti sus acolo sa stim si noi

  2. POATE SE FACE O LEGE IN CARE SA SE SPECIFICE CAMPANII ELECTORALE DE 365 { TREI SUTE SAIZECI SI CINCI DE ZILE } PE AN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.