Electoratul sa ma judece!

Ieri, n cadrul unei conferinte de pres, Doina Silistru, senator PSD de Vaslui, si-a prezentat activitatea, desfsurat n sesiunea septembrie – decembrie 2010, n Palamentul Romniei. Consider c este o obligatie moral aceea de a-mi prezenta activitatea n fata celor care m-au trimis n Parlament. Dac am fcut mult sau putin, electoratul s m judece, a precizat senatorul vasluian.

„Vreau mai nti s mentionez faptul c, c n perioada septembrie – decembrie 2010, Senatul a nregistrat 341 de proiecte de lege si propuneri legislative, din care a adoptat 202 proiecte si propuneri. Din cele 52 de sedinte ale Parlamentului am participat la 50, n timpul celorlalte dou fiind plecat n delegatii externe: una la Palermo, n Italia, si una n Azerbaidjan, n calitate de membr a Adunrii Parlamentare a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare n Europa (OSCE), pentru monitorizarea alegerilor legislative”, a precizat Doina Silistru.

Comoditate parlamentara sau ministeriala?!

Deranjat de acuzatiile fcute la adresa parlamentarilor de Vaslui care „au fost prezentati ca si cum nu ar reprezenta interesele locuitorilor din judet”, parlamentarul social-democrat a tinut s precizeze: „Nu vreau s fiu perceput ca un parlamentar care nu este interesat de judetul din care a plecat. n timpul ultimei sesiuni, am avut 25 de luri de cuvnt n plen, 9 declaratii politice, 11 interpel ri si 11 ntrebri. Majoritatea au vizat probleme din judetul Vaslui. Vreau s v spun c am fost uimit de rspunsurile pe care le-am primit: nu am primit niciun rspuns concret si nu s-a luat nicio msur concret pentru rezolvarea situatiilor pe care le-am sesizat. Rspunsurile primite au fost superficiale si au vizat doar unele aspecte, ministrii eschivndu- se la a rspunde. Asta atunci cnd au fcut-o, pentru c, mai nou, ministrii nu mai dau curs solicitrilor parlamentarilor”.

Activitatea Doinei Silistru, n cifre

Din cele 44 de initiative legislative pe care le-a avut, din care 11 n ultima sesiune, 4 au fost promulgate si votate ca legi si urmeaz s fie puse n aplicare. „Pentru un parlamentar aflat n opozitie, promulgarea unei legi este o recunoastere a valorii acesteia si, prin urmare, constituie o realizare”, a precizat Doina Silistru, care a fcut referire si la activitatea laborioas si deloc de neglijat din Comisia de nvtmnt, unde s-a lucrat foarte mult pe Legea Educatiei, o lege care si urmeaz cursul n Senat si care, sper senatorul PSD, „va bate” Legea Educatiei pe care Guvernul si-a asumat rspunderea. n paralel cu activitatea desfsurat n Parlament, Doina Silistru a avut o activitate intens si n teritoriu. Astfel, n ultimele patru luni ale anului 2010, aceasta a vizitat un numr de 35 de localitti din judet, unde s-a ntlnit cu localnicii si a ascultat psurile acestora. „n cursul acestor ntlniri, am cunoscut problemele cu care se confrunt oamenii, iar unele dintre aceste probleme au constituit chiar idei care au stat la baza modificrii unor normative n vigoare”, a mai spus Doina Silistru. Activitatea acesta a fost completat de zeci de audiente si implicarea n actiuni umanitare si caritabile desfsurate att n calitate de senator, ct si n calitate de presedinte al Organizatiei Judetene de Femei a PSD Vaslui.

1 COMENTARIU

  1. De ce nu se asfalteaza drumul judetean Lungesti-Talasmani din sudul judetului comuna Vinderei ca platim taxe si impozite in fiecare an si tot am votat cu PSD-ul , Talasmaniul este in criza de 30 de ani iar alte sate din tara se modernizeaza de ani de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.