Prime de Craciun pentru membrii Sindicatului „Tutova”

Ct de curnd, toate cadrele didactice membre ale Sindicatului nvtmnt Tutova Brlad vor intra n posesia unei sume de bani pe care tot acestea au cotizat-o n ultimele 12 luni. n total, sindicatul va da napoi celor circa 2.400 de salariati peste 110.000 lei, sub form de prime de Crciun.

Ca n fiecare an, conducerea Sindicatului nvtmnt „Tutova” Brlad va napoia o parte din banii pe care membrii au cotizat-o pe parcursul anului 2010. n functie de contributia pe care a avut-o fiecare salariat, sumele pe care le vor primi sunt cuprinse ntre 50 si 100 de lei. Banii au nceput deja s fie distribuiti fiecrui lider de sindicat, urmnd ca acestia s i mpart colegilor din unittile scolare de care apartin. Tot ce trebuie s fac liderii este s se prezinte la sediul sindicatului brldean, pentru a semna de primire, conform planificrii existente. Dat fiind numrul mare de beneficiari, adic peste 2.400, din aproape 60 de institutii de nvt- mnt din Brlad si comunele arondate, opera- tiunea ar putea dura cam dou sptmni. „nc de pe data de 1 Decembrie, am nceput s dm acesti bani cadrelor, sub form de prim de srbtori. Suma total depseste un miliard de lei vechi, ns, n general, dasclii vor primi ntre jumtate de milion si un milion de lei vechi. Fiecare va decide ce va face cu banii primiti, dar noi i mprtim n ideea c mcar pentru a-si cumpra un pom de Crciun le vor ajunge. Oricum, sperm ca pn pe 15 decembrie s finalizm aceast actiune”, ne-a spus Mircea Marinescu, presedintele Sindicatului nvtmnt „Tutova” Brlad. n anii trecuti, nainte ca salariile s fie „ciuntite”, sporurile eliminate si cheltuielile cu naveta nedecontate, colectivele profesorale din unele scoli decideau ca sumele ncasate s fie folosite pentru mese festive la sfrsit de an calendaristic sau pentru colegi de breasl aflati n nevoie. Au existat si cazuri cnd toti profesorii dintr-o institutie de nvtmnt au decis ca banii primiti s fie donati elevilor silitori ce provin din familii cu posibilitti financiare foarte reduse.

5 COMENTARII

  1. De ce spuneti minciuni domnule Marinescu stiti foarte bine ca putine cadre didactice iau peste 50 de lei. Majoritatea iau intre 20 si 40 de lei. Ar fi bine sa mai aruncati o privire pe statele de plata de la fiecare scoala sa vedeti ca la o catizatie de 12 lei pe luna nu ai cum sa ajungi la sfarsit de an sa iei 50 de lei de la sindicat oricat de mult ti-ai dori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.