Primariile, puse n slujba agentiilor judetene de plati

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, pe articole, proiectul de lege privind venitul minim garantat, prin care plata ajutorului social nu se mai face de ctre administratia local, ci de agentia judetean de plti.

Proiectul de lege a fost votat doar de deputatii puterii, deputat ii PSD si PNL anuntnd, n timpul dezbaterilor generale, c vor vota mpotriv. Ministrul Muncii, Ioan Botis, a precizat c proiectul de lege vizeaz persoanele aflate n situatie de excluziune social si urmreste identificarea unei ci de a acorda n mod just fonduri celor care au nevoie de acestea. Botis a precizat c decizia rmne, totusi, la nivel local. ntocmirea dosarului revine, ca si n prezent de altfel, primriei sau administratiei, care verific, constat si ntocmeste dosarele pentru a fi eligibile pentru acordarea ajutorului social. „Prin aceast modificare a legii urmrim modul n care aceste persoane particip direct la dezvoltarea lucrrilor n folosul comunittii. Pn acum aceste lucrri erau necontrolate, nu se stia unde se fac cele 72 de ore si care sunt rezultatele. Acum, prin modificrile aduse, Consiliul Local aprob n fiecare an, pentru anul urmtor, un program astfel nct, pe baza unor prestatii lunare, agentiile de prestatii i verific pe cei care presteaz servicii n folosul comunittii”, a spus Botis. El a artat c, pentru a stimula participarea pe piata fortei de munc, a solicitat, n cadrul proiectului de lege, ca fiecare persoan care primeste ajutor social s participe lunar la activittile desfsurate de agentiile de ocupare a fortelor de munc, si nu o dat la trei luni, cum era pn acum. Modificrile aduse nu au fost primite pozitiv de opozitie, PSD si PNL anuntnd c se vor opune la vot. Astfel deputatul PNL Victor Paul Dobre, presedintele Comisiei de Munc, a precizat c proiectul de lege nu face altceva dect s centralizeze, n sensul c primarii vor face dosarele, iar plata o va decide agentia judetean de prestri sociale, care este o institutie politizat. Si deputatul PSD Mircea Dusa, liderul grupului social-democrat din Camer, a precizat c forma- tiunea sa se va opune acestui proiect de lege, argumentnd c puterea doreste, prin modific- rile aduse, s transforme primarii n functionari ai directiei judetene de munc sau ai agentiei de plti sociale. Liderul grupului PDL din Camer, Mircea Toader, c format iunea sa sustine acest proiect de lege, el preciznd c modific rile aduse vor conduce la alocarea banilor pentru cei care au nevoie, astfel nct primarul s nu mai fac dosarele si s acorde aceste fonduri cu cteva zile naintea votului la alegeri. „Dosarele se fac si banii se pltesc cu 2-3 zile nainte de vot. Am vrut s facem un lucru corect, s beneficieze de bani cei care au nevoie. Primarul face dosarul, problema e modul n care se achit”, a spus Mircea Toader, explicnd astfel faptul c primarul va face n continuare dosarul, dar banii vor fi pltiti de ctre agentia judetean de plti.

1 COMENTARIU

  1. comuna todiresti mai exista pe harta judetului?
    Anonymous (neverificat) – 21/12/2010 – 06:56
    am adresat aceasta intrebare si, sper sa primesc un raspuns, deoarece am senzatia ca todiresti a fost sters de pe harta judetului… aici nimic nu se misca…zici ca este marginea pamantului, ca nimeni nu vede aceasta comuna, nici macar edilii. stau inchisi in birouri si nu dau nici un semn de viata. or fi murit? sa cheme cineva salvarea sa ii resusciteze, poate asa vor avea o zvacnire in pragul sarbatorilor. este incredibil ceea ce se intampla aici. OAMENI BUNI , CAT O SA MAI DUREZE STAREA ACEASTA DE FAPT? De 2 ani de zile auzim acelasi motiv:,,SE PLATESC DATORIILE FACUTE DE MARCEL”.oare aveti senzatia ca mai sunteti credibili? Daca nimeni nu spune nimic este pentru faptul ca avem prea mult bun simt, care nu stim cat o sa mai tina. Probabil ne vom dezbraca de caracter si vom izbucni.MACAR IN AL NOUALEA CEAS TREZITI-VA!!!!!!!!!! PRIVITI IN JURUL VOSTRU, APOI PRIVITI-VA IN OGLINDA! SUNTETI MULTUMITI? DORMITI LINISTITI DE SARBATORI? A-ti tiparit minunatele felicitari pe care le impartiti cu atata mandrie in fiecare an? Sigur acestea tin de foame si de cald celor carora le oferiti!!! SARBATORI LA FEL DE FERICITE CA ALE CETATENILOR DE CARE VA BATETI JOC!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.